Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Български комедиен сериал тръгва от септември

Премиерната продукция на БНТ1 в началото на новия телевизионен сезон ще бъде сериал. Екранизацията „Английският съсед” по книгата на Михаил Вешим, която бе преиздавана няколко пъти и се превърна в бестселър, зрителите на БНТ1 ще могат да гледат всеки петък, през септември.

4-серийният телевизионен сериал, продуциран от БНТ1 „Английският съсед” е комедия за българския характер. Действието се развива в село Плодородно, някъде в България. Там жителите му са хора в разцвета на силите си, но желанието им за работа е в упадък. Те не искат да печелят от земята си, а от тотото. Затова доматите им са турски, морковите – македонски, а ракията – шотландска. Тя се сервира в местния бар „Лондон“, където редовен посетител е българинът Нотингам Форест. Един хубав ден в Плодородно пристига истински англичанин, който си купува къща. След къщата купува и трактор, за да разоре буренясалите парцели. Докато той бръмчи с трактора си, в главите на съселяните му бръмчат други идеи. Постепенно с времето Джон се превръща в типичен българин. Нахлупва шапка от вестник „Гардиън”, започва да се изказва против монархията и да критикува работата на камарата на лордовете.

Комичните ситуации в сериала са предизвикани от националните различия между българите и англичаните. За Джон, животът се състои от прости правила- трудолюбие, ред и законност. За нас българите тези правила не важат и все гледаме да ги заобикаляме. Идеята на сериала не е да заклеймява със сатирична острота съвременните нашенски нрави, а с една лека иронична усмивка да се вгледаме в себе си.    Снимките на комедийния телевизионен сериал започнаха в края на месец юли 2010г. в село Негушево. В ролята на англичанинът Джон зрителите на БНТ1 ще видят британската кино звезда Лесли Грантъм.

Останалите актьори, които ще вземат участие в „Английският съсед”, са Ирен Кривошиева, Татяна Лолова, Николай Урумов, Кръстю Лафазанов, Красимир Доков, Румен Угрински, Валентин Танев, Слав Бойчев, Биляна Петринска, Теодор Елмазов, Станка Калчева, Максим Генчев, Детелин Кандев, Иван Панев, Валентин Гошев, Анна Банкина, Мира Бояджиева, Китодар Тодоров.

Сценарист на „Английският съсед” е авторът на самата книга Михайл Мишев – Вешим.

Режисьор: Дочо Боджаков

Оператор: Иван Варимезов

Композитор: Кирил Дончев

Сценограф: Мирослав Маринов

Худ. по костюмите: Диана Бонева

Звукорежисьор: Александър Симеонов

Изпълнителен продуцент: Пенко Русев

actualno.com/