Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Ще ремонтират пътя Старо Оряхово – Бозвелийско

Областният управител на Варна Данчо Симеонов представи пред медиите ЛОТ 23 „Рехабилитация на път ІІІ-904(I-9), Старо Оряхово-Долни Чифлик-Гроздьово-Бозвелийско”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”. Той подчерта, че за този пътен участък повече от 20 години не е изпълняван основен ремонт. Трасето с обща дължина 12.239 км преминава през 2 населени места – селата Гроздьово и Бозвелийско.

Директорът на ОПУ-Варна инж. Пламен Петков информира, че това е вторият проект на територията на област Варна, който се финансира по ОП „Регионално развитие”. Първият проект – ЛОТ 7 „Рехабилитация на път II-29 Варна-Аксаково-о. п. Добрич” и път III-207 о. п. Шумен-Девня-Ветрино-Векилски”, с обща дължина над 26 км, има акт образец 15. Предстои геодезическо заснемане и съставяне на акт 16 в най-кратък срок. Агенция „Пътна инфраструктура” планира да възложи проектиране на стойност 2,5 млн. лева за 19 пътни обекта на територията на област Варна, каза още инж. Петков, съгласно приоритетите на област Варна за периода 2011-2013 г.

Кметът на община Долни чифлик Борислав Натов заяви пред медиите, че пътят Провадия-Дългопол е от изключителна важност за региона и развитието на туризма тук, тъй като всички туристи от Североизточна България, които пътуват към Шкорпиловци, Бяла и Обзор, преминават през тази отсечка.

Представителят на строителя „Пътища и мостове” инж. Росен Колелиев пое ангажимент „лентата на обекта да бъде прерязана по Коледа”.Официалната церемония за стартиране на работите по ЛОТ 23 „Рехабилитация на път ІІІ-904(I-9), Старо Оряхово-Долни Чифлик-Гроздьово-Бозвелийско” ще се състои на площада в с. Гроздьово, община Долни чифлик,  утре, 19 август, петък, от 13 ч.

http://www.barometar.net/