Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Кучета и котки носят милиони

Когато ви кажат храна за домашни любимци, винаги се сещате за онези големи и тежки чували, които хората носят с огромни усилия, за да задоволят капризите и нуждите на домашните си любимци. Съществуват обаче предприемачи, които са се нагърбили със задачата да улеснят това „тежко“ задължение на любителите на животни със създаването на онлайн платформа за доставка на храна за кучета и котки.Алекс Жардановски и Джо Спейсър създават многомилионен бизнес за домашни любимци. PetFlow.com е онлайн магазин за стоки за домашни любимци, който скоро отбеляза продажби от един милион долара за месец. Изненадващ е фактът, че фирмата е на по-малко от година, пише Сиенен мани.

Преди да създадат фирмата си, съдружниците са смятали, че ще имат много повече работа, отколкото са предполагали. Въпреки че са постигнали впечатляващи продажби, те смятат, че все още не сме постигнали желанието си. От май насам PetFlow.com генерира 30% растеж.PetFlow.com е платформа, която позволява на потребителите да поръчват храна за кучета и котки, лекарства и играчки, които да им се доставят по определена схема. Транспортните разходи варират от 5 до 59 долара, но има и безплатни доставки за скъпите стоки. Девет от десет клиенти са жени, които не са почитатели на носенето на огромни пакети с храна за домашните си любимци.

Между 50 и 60% от клиентите на сайта се абонират за услугите по снабдяване с храна за домашни любимци, така че всеки клиент е важен.Двамата съдружници инвестират пет милиона в бизнеса си, като вярват, че идеята им ще ги изстреля с космическа скорост в бизнес висините.„Ако започнете да анализирате положителните и отрицателните страни на това да започнете собствен бизнес, то вие със сигурност ще се откажете”, казва Жардановски.

Понякога, рискът наистина си струва.Индустрията с домашните любимци отбелязва убедително развитие от десет години насам. Общите продажби на всички фирми в отрасъла се равняват на 17 милиарда долара през 1994, за да достигнат днес до 51 милиарда долара, като очевидно финансовата криза не се е отразила на бизнеса с кучета и котки.Аргументът – доказателство за убедителния растеж е, че по време на криза, хората се успокояват и намират сигурност, като прекарват свободното си време с домашните си любимци.