Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

37 инициативни комитета, партии и коалиции са регистрирани за кметските избори във Варна

Четири инициативни комитета, 5 коалиции и 28 партии са регистрирани за участие в кметските избори във Варна. Срокът изтече вчера /28 август/. Това съобщи на пресконференция днес председателят на Общинската избирателна комисия в морския град Иван Лечев.За вотът за кмет на 23 октомври е регистриран инициативен комитет за издигане на кандидатурата на главният редактор на „ДНЕС+“ Антон Луков. Без партийно рамо в надпреварата ще се включат още инициативните комитети за издигане на кандидатурите на: районният кмет на „Владиславово“ Добромир Джиков, аптечният бос и общински съветник Веселин Марешки и Илия Костадинов.

В кметската надпревара се включат и партиите: ГЕРБ, „Отечество“, „Земеделски народен съюз“, „Другата България“, „Ред, законност и сигурност“, „Кауза България“, земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Партия за хората от народа, „Българска партия либерали“, БСП, ПД „Социалдемократи“, „Нова Европа“, „Зелена партия“, „Движение Нашият град“, „Атака“, НДСВ, „Средна европейска класа“, „Нова зора“, „Движение за експерти за регионите“, Съюз на патриотичните сили „Защита“, „Българска демократическа общност, „Българската левица“, „Партия на зелените“, „Зелените“, „Обединение Достойна България“, „Българска национална радикална партия“, Национално движение „Единство“, „Национално движение спасение на отечеството“.

За кметската надпревара са регистрирани и коалициите „Съюз за Варна“, „Синята коалиция“, ОДС, „Да за Варна“ и „Варна утре“.По данни на Лечев, заявка за участие в изборите за общински съветници са дали 37 партии, коалиции и инициативни комитета.23 пък са желаещите да се включат в изборите за кмет в петте населени места – Тополи, Звездица, Константиново, Каменар и Казашко.Две жалби са подадени досега в ОИК – Варна. Едната от тях е по отношение на регистрирането на коалицията „Промяна за Варна“, съставена от ВМРО – НИЕ и „Нова сила“. Жалбата е от ВМРО – БНД, които оспорват дублирането на името на партията в бюлетината. По казуса се очаква решение на Централната избирателна комисия.Втората жалба е подадена от „Синята коалиция“ срещу регистрацията на „Синя коалиция – Варна“, в която влизат „Обединените земеделци“ и „Евророма“. С решение от вчера ОИК – Варна е заличила коалицията, тъй като е подадено заявление за оттегляне от Петя Ставрева, обясни Лечев. Той допълни, че двете партии са регистрирани за самостоятелно участие в изборите.

http://dnesplus.bg/