Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Дъщерята на Софиянски ще строи фабрика

Вече е направена първа копка на фирмата за замразени плодове и зеленчуци и конфитюри „Биофрут“, собственост на дъщерята на Стефан Софиянски – Елена.Тя има и съдружник – 26-годишната Полина Димова, която пък е щерка на местния предприемач Денчо Димов. Строител на на новата фабрика, която местните производители очакват като спасение, е великотърновската  фирма „Стима”. Обектът трябва да е готов догодина, пише в. „Борба“, позовавайки се на информация от кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова. Част от финансирането му в размер на 6, 5 млн. лв. е осигурено по европроект. Плановете са базата да се разшири с тържище за земеделска продукция, каквото няма в целия регион.„Те са важен инвеститор за нас, подпомагаме всички подобни бизнес проекти. Начинанието доказа, че частният бизнес може да печели европейски проекти”, коментира Гецова.

Според запознати Елена Софиянска и Полина Димова отдавна планират създаването на подобно предприятие, опирайки се на мощния гръб на татковците си. Фирмата им е регистрирана още 5 години, но едва сега започва реална дейност.Районът има големи традиции в областта на земеделието и в частност на овощарството, а близостта на летището в Горна Оряховица и няколкото важни пътни артерии го прави още по-атрактивен за подобно бизнес начинание.Ссамият Стефан Софиянски е доста здраво свързан с Горна Оряховица. Дядо му Стефан Бояджиев и майка му Елена са от железничарския град., с гордост припомнят жители на града.

Фамилията Софиянски е един от най-големите реститути и притежава множество обекти, включително и атрактивна бизнес сграда в областния център. Смята се, че тяхна собственост са и доста апетитни земи в Арбанаси.Бъдещото предприятие на тандема Софиянска- Димова ще бъде разположено на площ от около 4 дка между Лясковец и Горна Оряховица върху имот, който е в регулационните граници на най-малкия град от Триградието, съобщава „Борба”.