Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Учен: Човек прави щастието си сам

Щастието и късметът не са дадени по рождение, човек сам ги създава и ги изгражда всекидневно, твърди английски психолог след 10- годишно изследване. Д-р Ричард Вайземан от университета в Харфордшир е изследвал живота на 400 от най-щастливите и най-нещастните хора и е открил четири принципа, които са причина за щастието.

Първи принцип: Хората, които са щастливи и на които им върви, умеят да създават, забелязват и използват добрите ситуации, имат спокойно отношение към живота и са отворени за нови опитности.

Втори принцип: Хората, на които им върви, взимат ефективни решения, като се опират на интуицията си и добрите си предчувствия. Освен това те усъвършенстват интуитивните си умения чрез методи като освобождаване на ума и медитацията.

Трети принцип: Щастливите хора винаги очакват да им върви и имат положително виждане за бъдещето. Тези очаквания са превръщат в сбъднали се пророчества. Те помагат на щастливите хора да се справят с неуспехите си и да поддържат положителни взаимоотношения с околните.

Четвърти принцип: Щастливите хора имат способността да превръщат лошия късмет в добър. Те използват психологически техники за справяне с трудностите и често се чувстват по-силни след изпитанията, на които ги подлага живота.