Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Робин Шарма: Лидерството е визия

Лидерството не е позиция върху визитката, социален статус, въобще някаква даденост. Истинският лидер е този, който постига резултати и добавя стойност. Лидерството е непрекъснат процес от малки ежедневни стъпки към осъществяване на ясно формулирана визия. За него не трябва титла, а позитивизъм и непрекъснат стремеж към усъвършенстване.

Така световноизвестният лектор Робин Шарма описа лидерството пред българска публика в един вдъхновяващ и мотивиращ семинар, който изнесе пред българска публика на 21 септември в София. Шарма е официален консултант на редица големи компании като General Electric, Nike, British Petroleum, NASA, IBM, Microsoft, KPMG, General Motors. България е единствената страна в Югоизточна Европа, в която прочутият експерт изнася презентации.

Макар под надслов „Лидерство без титла: Новият начин за успех в бизнеса“, лекцията не предложи нищо ново за успех в бизнеса. По-скоро отвори „сетивата“ на публиката за дребните моменти от ежедневието в офиса и дома, които могат да променят живота ни.Няма как да отречем харизмата на Шарма и магията, с която повдигна духа на публиката, но нещата, за които говори не са тайна за никой от нас, просто ние често оставаме слепи за тях.

Няма нищо лошо в дискомфорта

Незадоволеността от днешното състояние създава прогреса, категоричен е мотивационният експерт.

Ако правите това, което сте правили вчера, значи вашият бизнес модел е остарял. Помнете, че ви плащат, за да работите и да се страхувате. Успешният лидер е този, който никога не е доволен от работата си и се стреми да прави нещата по-добре. А комфортът е пагубен за това.Според Шарма истинският лидер са кове с непрекъснато обучение, креативност, социално общуване и развитие. И се оформя като такъв, когато той самият започне да „отглежда“ лидери.

Не си губете времето

Ежедневното ангажиране с губещи времето странични занимания, като проверка на пощата, сърфиране в социалните мрежи и т.н., са истински пагубни за оформянето на лидери, предупреждава Шарма.Според него, хората, които отделят време на подобни дреболии, несъзнателно бягат от победата и израстването. Шарма твърди, че страхът от победата е не по-малко стопиращ от страха от провала.Ние ежедневно саботираме самите себе си без да го осъзнаваме. За да се превърнем в истински лидери, експертът съветва на първо място да се отървем от излишната и неплодотворна работа.Неизразеният потенциал е болка. Хората, които не успяват да разгърнат способностите си, вредят и на себе си, и на своите близки, приятели и колеги, категоричен е инструкторът по лидерски умения.

Автор: Малина Дачева, Expert.bg