Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Миролюба Бенатова: Станах жертва на лов на вещици

Репортажът на Миролюба Бенатова за погромите над Цар Кировите къщи в Катуница предизвика гнева на цялата държава. Причината е, че журналистката не отразила безпристрастно ставащото там, като нарекла обезумялата тълпа “лумпенизирана и пияна”, а не героична. „Не приемам лова на вещици, в който ме вкарват. Не вярвам, че с насилие нещата се оправят и смятам, че основателните въпроси са към институциите, МВР и службите, които са отгледали и укрепили ЦАР Киро и такива като него”, каза в интервю за “Всеки ден” Бенатова.

Тя споделя, че не може да приеме задрасканите си снимки в интернет и обявяването й за народен враг, защото нарекла погрома погром.
На въпроса какво е нейното обяснение за случилото се в пловдивското село, журналистката разказва отново видяното от нея:
“Пак казвам – футболните фенове дойдоха, нападнаха журналистите, не искаха да бъдат снимани, счупиха каквото докопаха от техниката ни, и след това се нахвърлиха на трите къщи, необезпокоявани от жандармерията и висшето ръководство на МВР. Разказах го такова, каквото беше”, казва Бенатова.Журналистката твърди, че онези, които са трошили, не са близките на загиналия Ангел, нито са жители на Катуница.“Бяха организирани от някого с цел, която изпълниха. После трябваше да канализират негативизма към мен, за да не се чуят въпросите, които останаха – защо не изпепелиха истинската къща на Кирил Рашков например.”

blitz.bg