Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Кирил Йорданов и Веселин Марешки в словесна медийна атака

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МАРЕШКИ,

Благодаря за отговора.

Става ясно, че дори и него не сте написал сам. Както можеше да се предположи  – платил сте си. Не забравяйте, че сте осъждан за клевета! Очаквам Ви на диспута в Радио Варна.

Кирил ЙОРДАНОВ

( Публикуваме писмото без редакции)

„Двубоят” между двамата претенденти за кметския стол започна, след като аптечният бос покани Йорданов за дебат само само между тях двамата, който да се проведе на 15 октомври вечерта на открито, пред публика.

Отговорът на кандидата за четвърти мандат бе, че няма нищо против да дебатира, но само с него, а не с агитката му, и на свой ред го призова да вземе участие в диспута на радио Варна тази събота.

В последвалото писмо Марешки пише: „Що се касае до диспута в радио Варна, няма нужда да бъда подканван от Ваша страна, защото своето участие съм потвърдил и заплатил, съгласно закона, далеч преди писмото Ви. Там обаче, за пореден път няма да се състои реален дебат и варненци не ще получат никакъв шанс да оценят личните качества и способности на кандидатите. Отново ще се скриете зад общия шум от кръстосване на тезите на дузина кандидати”.

Изпратеното писмо на Веселин Марешки

УВАЖАЕМИ Г-Н ЙОРДАНОВ,

Благодаря за бързия отговор на отправената от мен покана за открит дебат относно бъдещето на Варна. Огорчен съм, че наричате нашите съграждани агитка, но предполагам всички, които не Ви симпатизират, определяте със синоними на тълпа. Вероятно Ви тревожи шумният изблик на негативно отношение към Вас, но това е по-скоро нещо логично предвид плачевното състояние на града, който имахте честта да управлявате 12 поредни години.

Що се касае до формиралите се у Вас съмнения, искам да Ви уверя, че съм напълно способен да вземам самосотоятелни и отговорни решения, но винаги отчитам желанията на варненци, които наричам съграждани и избиратели, а не агитка. Адмирирам Вашата готовност да премерим сили по мъжки и си позволявам да изразя убеденост, че това ще се окаже невъзможно предизвикателство за Вас.

Що се касае до диспута в радио Варна, няма нужда да бъда подканван от Ваша страна, защото своето участие съм потвърдил и заплатил, съгласно закона, далеч преди писмото Ви. Там обаче, за пореден път няма да се състои реален дебат и варненци не ще получат никакъв шанс да оценят личните качества и способности на кандидатите. Отново ще се скриете зад общия шум от кръстосване на тезите на дузина кандидати.

Във връзка с гореизложеното, използвам случая  да Ви поканя на посочено от Вас място, където да дебатираме един срещу друг. Ще си позволя проявата на щедрост и поемам личен ангажимент да организирам и заплатя заснемането и излъчването на този диспут, отчитайки легендите, които се носят в цялата страна, че сте на чело на Варна само, за да получавате и да „усвоявате“ общински бюджет, но не и да давате нещо от себе си.

Очаквам Вашето предложение за ден, време и място и изразявам надежда, че ще намерите един час в оставащите до деня за размисъл общо 360.

С уважение,

Веселин МАРЕШКИ

bаrometar.net

dariknews.bg