Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Брус Уилис яде горски плодове, Арнолд – двойни порции

Известната ливанска диетоложка Енджи Касабие е под пара тези дни и е завладяна от холивудската треска. На нея са се доверили екшън звездите, които снимат „Непобедимите 2“ у нас. При д-р Касабие се хранят седмината актьори Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Жан-Клод ван Дам, Долф Лундгрен, Чък Норис и Джейсън Стейтъм. Красивата диетоложка се съгласи единствено пред „24 часа“ да разкаже за това как и с какво храни звездите, за техните предпочитания и капризи.“Довериха ми се всичките актьори и се хранят при мен, казва д-р Касабие, но най-хубавото е, че са много доволни и харесват ястията, които им приготвяме.“У нас тя нашумя с това, че при нея се вталиха Стефан Данаилов, Азис, както много известни хора от политиката, бизнеса и шоу звезди.Холивудската седморка от „Непобедимите“ харесали манждите още щом ги тествали, но като видяли д-р Касабие на първата среща, всички възкликнали:

Сега вие ли ще ни храните?“След този въпрос им обясних, че ако те одобряват менютата, които предлагам, аз ще ги храня. Искам да съм сигурна че това което предлагам, им харесва. Казаха, че предложените ястия са много разнообразни, защото бях направила няколко варианта и различни менюта. Аз също бях много доволна, че харесаха храната.“

Д-р Касабие била предпочетена от продуцентите на филма точно тя да се грижи за менюто на звездите, но трябвало и самите актьори да си кажат тежката дума.Диетоложката имала повече време да опознае Силвестър Сталоун, затова за него разказва най-много. „Със Слай имах повече време, защото той беше няколко дни преди другите в София. С останалите нямах връзка след първата ни среща, защото веднага заминаха за снимки в Пловдив. Аз само им определям калориите, а готвачите ми, които са с тях в Крумово, им приготвят храната. Актьорите избират менютата от това, което даваме като варианти. Всички тренират много здраво извън снимачната площадка и имат нужда от пълноценно хранене.“Енджи Касабие разказва, че звездите изобщо не са претенциозни и няма проблем с тях.

Жан-Клод не иска в храната му да има масло, олио, изобщо да е без никакви мазнини. Държи всичко да му се приготвя на пара, на скара, но без мазнини. Обича да хапва чисто месо, харесва ориз и зеленчуци. Засега не е поръчвал никакви десерти. Предпочита само соеви млека. „Актьорите не са капризни към храната. Искат качество и точност. Това са хора, които работят много интезивно и са под строг режим. Това са единствените им капризи – да е навреме и да получат храната, която са поръчали.“Силвестър, както и останалите актьори, не пропускат закуската и почти всички хапват яйца, бъркани или пържени. Сталоун много обича ливанската млечна салата хомос. Той и някои от останалите му колеги, като Арнолд и Джейсън, сутрин задължително пият фрешове. Рамбо хапва и плодови млека с мюсли или специално приготвени мюсли по американска рецепта.

Джейсън Стейтъм сутрин също набляга на пържени яйца с бекон и наденичка, а друг път иска само бъркани със сирена. Той избягва въглехидратите. На обяд предпочита разнообразно меню, но почти винаги иска супа. Покрай него, а може би заради студеното време и другите наблягат на супички и топли ястия.Джейсън най-много си пада по пилешките гърди.

„Вчера за закуска Брус Уилис хапна омлет и палачинки с горски плодове. Арнолд пък още първия ден поиска ливанска храна – шиш таук, само че ние правим тези шишчета с по-различна марината. Шварценегер поръчва предимно зеленчуци на скара и салати. Като пристигна в София, поиска шопска салата със сирене. Понякога Арнолд се храни малко повече от другите, дори иска двойни порции. Това е, защото неговата програма е по-натоварена, а вероятно и на снимките се изтощава повече. Допълнителните му тренировки са много тежки и се нуждае от повече протеин. Освен това всички актьори тренират във фитнеса, независимо колко са уморени на снимачната площадка.“

Диетоложката разказва, че някои от актьорите искат високовъглехидратни и протеинови храни, като Жан-Клод например. Други избират нисковъглехидратни и високопротеинови диети. „Те идват за кратко, програмата им е много тежка и напрегната. За точно определено време трябва да свършат точно определени неща. Затова ние се съобразяваме с техния енергоразход. Така определяме обема на храната, но съобразявайки се с техните предпочитания.“ Екшън звездите не могат да се хранят често, защото много работят. Като влязат да снимат, няма как да прекъсват. Закуската е задължителна, обядът и вечерята също, а понякога имат пауза следобеди някои ядат десерт.

Доктор Касабие не може да определи кой се храни повече. „Всичко се прави според техните изисквания и нужните им калории. Някои предпочитат по-разнообразно, други – еднотипно ядене, едни искат по-високопротеинови менюта, а други – нискомазнинни.“
Позволяват ли си сладки неща? „Не вярвам някой да не обича сладко, но не може човек да промени режима си толкова бързо. Ван Дам не яде десерти, но си набавя въглехидратите чрез ориза, сирената и млеката. На закуска обаче всички искат палачинки.“

Енергията, която актьорите приемат чрез храната на закуска, я изгарят през деня и затова нищо не им се лепи. „Те го знаят това и затова сутрин си позволяват по-калорични храни. Енджи се чувства най-добре, когато прави менюто на Силвестър. Той не е придирчив, винаги търси разнообразие в храната, понякога иска и десерти, но много харесал ливанските сладки. „Мой екип е при актьорите в Пловдив и е на тяхно разположение. Готви се на място, сервира им се топло ядене. Моите храни бяха изпробвани от екипа на филма и вероятно затова са ме препоръчали да се грижа за менюто на звездите. Силвестър ми каза, че вече иска да се храни само при мен.”

Слай много обича катък с пресен ананас. Не пропуска и суфле, тарталети с горски плодове и баварски крем, както и арабски сладки. След първата среща Джейсън Стейтъм отишъл при диетоложката и казал, че вече няма да яде нищо друго, иска само тя да му готви, защото било много вкусно.“Това са хора, които са свикнали на вкусна храна. Щом са толкова доволни и аз съм много щастлива, че съм си свършила добре работата. Става дума за световни знаменитости. Те не само са известни, но разбират от качествена и здравословна храна.“ Д-р Касабие се сеща за конкретни случаи, когато актьорите реагирали спонтанно.

„Бяха възхитени, когато им приготвихме патешко и телешко. Казаха, че месото е много крехко, вкусно и ароматно, а знаете колко е трудно да се сготви телешкото. Смятам, че бяха откровени, като казаха, че това са най-хубавите стекове, а патешкото с карамелизирани ябълки го оцениха като великолепно.“

Не се наложило диетоложката да се хвали с именитата си клиентка Бритни Спиърс и не смята, че по този начин ще я харесат повече. „Това не може да повлияе на никого. Както казах, тези хора разбират от храна и сами могат да преценят какво им се предлага. Каквото да им се каже, няма значение с кой известен работя, ако храната не е добра. Всеки ден с тези актьори беше изпит. Така че по този начин аз отново получих дипломи, но от звездите на Холивуд.”Вчера д-р Касабие се срещна с някои от актьорите, преди да си заминат, защото искали специално да й благодарят за отличната храна и грижите.

24chasa.bg