Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

С писмо до министър Цветанов искат от МВР да плати за камерите по улиците на Варна

Ползването на системата за видеонаблюдение във Варна от местната дирекция на МВР ще бъде прекратено от 31 януари 2012 г., ако министър Цветанов не отговори на писмото, което съдружниците във „Варна Ефкон“ му изпратиха днес. „От 9 юни 2008 г., когато приключи изграждането на системата, до момента тя се поддържа и сервизира изцяло за сметка на „Ефкон АГ“ и „Варна Ефкон“. Като собственик на системата, „Варна Ефкон“ следва да вземе решение за сключване на договор с доставчика и интегратора на системата за нейното сервизиране и поддръжка, включително за обезщетяване на последния за досега извършеното сервизиране и поддръжка“, каза преди дни управителят на дружеството
Евгений Желев.

„Единственият ползвател на системата и единственият, който извлича ползи, без в същото време да участва в нейното финансиране, сервизиране и поддръжка, е Областната дирекция на МВР-Варна. Следва да се реши при какви условия да продължи ползването на системата от ОД  на МВР – Варна. Възможен е и вариант, при който доплащането на системата от страна на МВР да се осъществи на вноски чрез договора за сервизиране и поддръжка“, пише още в писомото.

В съвместното дружество Община Варна държи 48% от дяловете, а останалите са на българското представителство на австрийската компания „Ефкон АГ“. Според една от клаузите на договора за изграждане на системата за видеонаблюдение във Варна до пълното изплащане на 4 850 000 евро – цялата цена на оборудването, то остава собственост на продавача. Това означава, че независимо че досега е извадила от хазната си 4 млн. лв., Община Варна не е собственик на системата.

barometar.net