Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Грандомания до шия с данъкоплатски пари – „цар” Киро хвърля над 100 бона за ЧНГ на площада

„Най-тежкото нещо ми е да излезем от кризата”, пъшка премиерът Бойко Борисов, където седне и стане в телевизионните студиа. Дистанционното му във Варна обаче, човекът, който Борисов направи за четвърти път кмет на морската столица – Кирил Йорданов, е с шапка на тояга. Докато всички се тресат от финансова криза, варненските „вип” общинари се разпищолиха и с данъкоплатски пари решиха да избият комплексарската си грандомания с концерт на площада в Новогодишната нощ на модната преди десетки години години италианска група „Матия Базар”. В притурка ще пее и някой си, пак италианец, Валерио, Валериан или Валидол, все едно.

Шефът на дирекцията за духовно развитие Йордан Гаджев вади топла вода от гьола до морето, за да оправдае високо – интелектуалния вкус на местните управленци, обаче и лаф не обелва официално колко точно ще струва абсолютно излишния масраф с народна пара на „тъпаните” на кмета Кирил Йорданов. Гаджев още преговорял с водещите на концерта като се надявал, че щели да поискат „човешка цена”.АФЕРА преди Гаджев още да се е освестил обаче разкри, че на площада ще се вихрят Деси Добрева и Деси Тенекеджиева, последната с личната протекция на Кирил Йорданов като негова приятелка.

За да се отбие номера с фолклора, крак ще набива и Ансамбъл Варна заедно с народни певици – всичките от предизборния щаб на Кирил Йорданов. НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛ няма да пее на площада във Варна тази година. И точно по време на криза, когато ако въобще правиш подобна дунанма, би трябвало да заложиш на българското, варненската община го изби на „made in Italia”.

Никой до този момент не казва колко точно пари ще пръснат местните велможи. Под сурдинка се изтърва сумата от около 100 000 лева, но проверка на АФЕРА разкри, че с цялото техническо оборудване и озвучаване, с екипи и всички подробности по целия концерт, плюс хонорарите,  парите няма да паднат под 120-130 000 лева.Както обикновено обаче официалната оповестена и отчетена сума  ще далеч по-ниска и нереална, тъй като както обикновено И ВИНАГИ при организиране на подобни мероприятия на площад „Независимост” в морската столица, хонорарите и големите плащания минават през частни, обикновено приятелски фирми.

Практиката е традиционна

Преди два месеца дори се стигна до шокиращата история – след публична акция за събиране на пари за лечението на знакова фигура от артистичния свят на Варна, от Общината решиха да му предложат веднага с исканата сума, но… при положение, че трябвало да остави от нея 10% на частна фирма, през която ще минат парите. Докато варненският „цар” Киро ще радва варненци с „Матия Базар”, платени с народна пара, днес стана ясно, че бюджета на Варна за 2012 години ще се крепи на … нов изтеглен кредит от  10 милиона лева! Честита Нова Година – на гол кметски задник – чифте италиански пищови!

Afera.bg