Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Манчини очаква „много ядосан“ Манчестър Юнайтед в неделя

Мениджърът на лидера в английската Висша лига Манчестър Сити Роберто Манчини заяви, че очаква да види един „много ядосан“ Манчестър Юнайтед в неделя, когато двата тима излизат един срещу друг на стадион „Етихад“ за ФА Къп.“Червените дяволи“ загубиха последните си два шампионатни мача с общо резултат 2:6, освен това в последното градско дерби бяха пометени от Сити с 1:6.“ФА Къп е много важен турнир за нас, защото го спечелихме през миналия сезон и през настоящата кампания искаме отново да играем на финала“, заяви италианският тактик пред вестник „Мирър“.

„Но дербитата винаги са трудни и в този момент навярно дербито ще бъде още по-трудно, защото Манчестър Юнайтед ще бъде много ядосан заради двете поредни загуби в първенството“, допълни Манчини.“Те са винаги много силни след като загубят и поради тази причина срещата ще бъде много трудна за нас“, добави мениджърът на „небесно-сините“.

Както е известно, Манчестър Сити ще излезе за мача без братя Туре и контузения Марио Балотели. Гарет Бари е наказан, а Оуен Харгрийвс все още не е в оптимална спортна форма за двубоя.В същото време наставникът на „гражданите“ за пореден път подчерта, че има нужда от нови футболисти, тъй като няма да може да разчита на Коло Туре в защита и на брат му Яя Туре в средата на терена заради Купата на африканските нации.

Освен това Един Джеко има травма в коляното, Марио Балотели – в глезена, докато Карлос Тевес почти сигурно си тръгва.“Това може да е първата ни титла след толкова много години „суша“. И ние трябва да направим всичко, за да я спечелим“, заяви Манчини.“Юнайтед и Челси спечелиха много трофеи през последните години, затова са спокойни и играят без напрежение. При нас обаче е съвсем различно.“ „Още преди два месеца казах, че може да имаме големи проблеми през януари, защото ще трябва да играем мачовете си без Яя Туре. Ще е добре първо да продадем няколко футболисти и навярно тогава ще купим нови.““Ако имаме контузени нападатели, трябва да вземем нов стрелец. Защото Един Джеко има проблем с коляното си. В момента разполагам само с един нападател и двама полузащитници“, завърши италианецът.

gol.bg