Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Бончо Иванов: Второто полувреме на кризата е към края си

Месец след началото на 2012 г. продължаваме да четем гръмки песимистични заглавия, смесени с все по-чести оптимистични призиви и, което е по-важното, позавърнал се риск апетит в световен мащаб, коментира Бончо Иванов, портфолио мениджър в ОББ Асет Мениджмънт.„Трябва да осъзнаем, че второто полувреме на кризата, започнала в края на 2007-началото на 2008 г., е към края си. Не бих казал, че вече има крайно решение на проблемите в еврозоната, но предвестникът – борсата – започва да “предрича” по-добри времена“, допълва Иванов.

Аналогии всеки сам може да търси, като си припомни началото на 2009 г. Да четем, че полугодието ще е “страшно” вече не е новина за инвеститорите, а борсите вероятно вече изконсумираха очакваните негативи в икономиките.

Немалкото добри аукциони на ДЦК в проблемните европейски страни напоследък също е предвестник на очаквано намаление на интензитета на негативните заглавия поне в краткосрочен план. С поглед към приключващото ”второ полувреме” на кризата, мисля, че продължение на “мача” не е изключено.На БФБ, тук явно винаги сме в позабавена реакция спрямо тонуса на развитите пазари. Има оформен интерес към определени емисии с очакван добър бъдещ дивидент, но за да раздвижим въздуха ще ни трябват повече “птички”, коментира още Бончо Иванов.

http://profit.bg/