Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Плевнелиев с високи очаквания към разузнавателните служби

До края на тази година трябва да бъде готов Устройственият закон за Националната разузнавателна служба (НРС).Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с ръководството и служителите на националната служба, съобщиха от прессекретариата на президентството.“Има нужда от работещ закон и ясни правила, за да може НРС да осъществява дейността си спокойно и с общи усилия на президентската администрация и отговорните институции това може да се случи през тази година“, подчерта Плевнелив.Той изрази пълното си доверие, разбиране и подкрепа за работата на службата.

„Институциите имат нужда от превантивна, коректна и адекватна информация и с ясните правила, които ще бъдат изработени, НРС ще има перспектива“, каза Росен Плевнелиев.Българският президент гарантира, че на службата ще бъдатосигурени необходимите условия за работа и за кариерно развитие на служителите.Във взаимодействието си с Националната разузнавателна служба президентът ще разчита на доверието и директната комуникация.

„Дейността на НРС и оценките за нея не са видими, но службата се ползва със силен респект и авторитет, защото не обслужва политически партии и лидери и работи за националните интереси“, подчерта още държавният глава.

По думите му държавата и отговорните за вземането на решенията трябва да имат ясен план за работата на службите, за да може те да работят ефективно и да бъдат полезни.„Икономиката, просперитетът и сигурността на гражданите зависят от вас“, обърна се президентът към служителите и ръководството на НРС.Временно изпълняващият длъжността директор на НРС ген. Драгомир Димитров определи посещението на президента като „израз на доверие и приоритетното място на службата за гарантиране на сигурността на страната“. Той увери президента Плевнелиев, че НРС ще оправдае високите очаквания към нейната работа.

http://news.ibox.bg