Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Знаменитости, които се изявяват като бизнес-ангели

Боно, Аштън Къчър, Лейди Гага, Кание Уест… Списъкът на знаменитостите, които инвестират част от богатството си в предприемачество и бизнес-проекти е дълъг, коментира на сайта си Elevation Partners, финансова компания за частни инвестиции, в която работят някои от бившите ръководители на Apple:

Боно

Спечелил световно признание с музиката си и благотворителните си ангажименти, изпълнителят от U2 се превърна и в успешен инвеститор.  Не винаги обаче е било така- през 2007 г. Боно инвестира в Palm, въпреки че по същото време Apple представя своя iPhone. Новият продукт  съсипва избраната от певеца компания и две години по-късно тя е принудена да се продаде евтино на Hewlett Packard. Въпреки това, инвестициите на Боно във Facebook през 2009 г. трябва да доведат до добра печалба при IPO-то в рамките на следващите няколко месеца.

Джъстин Тимбърлейк

Във филма The social network, изпълнителят изигра ролята на Шон Паркър, което явно е било стимулиращ опит. Освен че инвестира в компания на име Specific Media, през 2011 г. Тимбърлейк купи социалната мрежа MySpace за  35 милиона долара от News Corp., който пък я е купил 16 пъти по-скъпо преди седем години.  Остава да се види дали това ще бъде изгодна сделка!

Аштън Кутчър

Американският актьор има повече инвестиции в стартиращи компании, отколкото роли. Той е един от основателите на A Grade Investments  заедно с мениджъра на Мадона Гай Озри и милиардера Рон Бъркъл. Освен това Кутчър е реализирал около 15  инвестиции, включително в услугата Foursquare, сайта за туризъм Hipmunk и не се свени да популяризира сериала „Двама мъже и половина“, в който зае мястото на Чарли Шийн. Но истинската връзка между Холивуд и Силициевата долина е…

Деми Мур

Бившата половинка на Кутчър изглежда споделя страстта му към технологичния сектор, който заема приоритетно място в нейния портфейл. Все пак след раждането на четвъртото си дете, Деми Мур „откри“ и нови инвестиционни възможности, влагайки в производителя на бебешки храни HappyFamily.

Лейди Гага и Кание Уест

Двамата вложиха 7.5 млн.долара в онлайн магазин за музика turntable.fm. Наскоро Лейди Гага обяви и създаването на собствена соцаилна мрежа.

http://profit.bg