Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Руснаците не са против любовния романс на работното място

Мнозинството руснаци (53%) нямат нищо против любовния романс на работното място. Това показват данните от проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ). Анкетата е посветена на Свети Валентин.Мнозинството руснаци (53%) не виждат нищо лошо в отношенията между мъжете и жените, работещи в една и съща фирма, ако ги свързват чувства. Но едва 4% от работещите руснаци признават, че сега или в миналото са имали служебен романс.

„По-често в романтични отношения се впускат младите колеги между 18 и 24 години, а също така представителите на бизнеса и държавните служители“, отбелязват от ВЦИОМ.46% от руснаците смятат, че служебният романс е по-скоро краткотрайна връзка, която не завършва с нищо по-сериозно. 49% пък са убедени, че романтиката между колеги е вредна за работата.

Данните от проучването показват също така, че тези, които са имали връзка на работното място, се отнасят по-положително към този вид отношения, отколкото останалите анкетирани. В тази група даже се срещат хора (52-54%), които смятат, че служебният романс може да прерасне в по-сериозни отношения и да се стигне до брак, посочва БГНЕС. Те също така са на мнение, че романтичните отношения подобряват работната атмосфера и повишават работоспособносттаМежду мъжете и жените не се наблюдават съществени различия по отношение на служебния роман, отбелязват от ВЦИОМ.Изследването е проведено на 4 и 5 февруари. В него са участвали 1600 души от 46 региона на Русия. Статистическата грешка не надхвърля 3,4%.

http://dariknews.bg