Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Данъчните няма да конфискуват незаконно придобито имущество

Данъчните няма да се занимават с конфискация на незаконно придобито имущество. Идеятабеше предложена от депутата от ДПС Христо Бисеров, но законопроектът му беше отхвърлен на първо четене в пленарна зала, предаде БТА.Народните представители обаче приеха законопроекта за отнемане на незаконно придобито имущество, внесен от депутати от ГЕРБ.Текстовете предвиждат проверки за незаконно забогатяване да се правят за имущество на стойност над 250 хил. лева и срок от 10 години назад.Проверка за незаконно забогатяване ще започва само при повдигнато обвинение за престъпление и под наблюдението на прокурор.

По време на дискусията от опозицията призоваха проектът на ГЕРБ да бъде оттеглен и да се разработи нов закон, след сериозно обществено обсъждане. Според ДПС законопроектът на ГЕРБ е на ръба на Конституцията и е възможно да бъде използван и за политически цели, срещу политически противници и бизнесмени, съобщи БНР.

Правосъдният министър Диана Ковачева обаче опроверга тези съмнения, като заяви, че целта на закона не е преследване на обикновените граждани, а само на престъпните босове.Иван Костов от Синята коалиция обърна внимание на факта, че престъпните босове по принцип не притежават имущество на свое име.Повдигнат беше и въпросът за това как ще се докаже произхода на авоарите, които са спечелени в чужбина.

http://www.investor.bg