Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

ВСУ „Черноризец Храбър” стартира кандидат-студентската си кампания с нова специалност

Университетът предлага 19 акредитирани програми за бакалаври, за първи път тази година ще се изучава и „Графичен дизайн”„Графичен дизайн” е най-новата специалност, която Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” разкрива от тази година за обучение на студенти. Общо, висшето училище стартира кандидат-студентската си кампания с прием в 19 акредитирани бакалавърски програми в редовна, задочна и дистанционна форма. Новата специалност „Графичен дизайн” също е за бакалаври, като срокът на обучение е 4 години, подчертаха от университета. Условията за прием в нея са представяне на портфолио от кандидатите и събеседване с комисия, добавиха оттам.

Деветнайсетте специалности с прием след средно образование на ВСУ „Черноризец Храбър” се изучават в 3 факултета – Международна икономика и администрация, Юридически и Архитектурен. За някои от тях се прилага обучение „на две скорости”, където, вместо за 4 академични години студентите завършват за три.

Целта е да бъдем гъвкави и мобилни спрямо динамичната научна и технологична среда, като създаваме международно конвертируем и конкурентен академичен продукт, както и условия за професионален избор на младите хора, подчертаха от висшето училище. Годишно във ВСУ „Черноризец Храбър” се обучават над 12 000 студенти в 67 широко профилни и специализирани бакалавърски и магистърски програми и 20 научни специалности за подготовка на докторанти.

Кампанията за набиране на нови студенти във Варненския университет вече стартира, като условията за прием ще бъдат обявени по време на кандидат-студентската борса в София – в Университета по архитектура, строителство и геодезия, на 24 и 25 февруари.

Подаването на документи и провеждането на конкурсни изпити ще е по график до 30 септември, а първите записвания след класиране на новите студенти – от 1 април нататък. Кандидатите трябва да представят диплома за завършено средно или висше образование и по желание – сертификат за чужд език и/или компютърни умения за определяне нивото им на компетентност.Приемните изпити ще са по избор: есе на общозначима тема, участие в он-лайн конкурси, тест по предмети или събеседване с комисия в зависимост от избраната специалност, оценки от матури или положени изпити в други университети.

barometar.net