Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Защо изтритите снимки във Facebook никога не изчезват

Случвало ли ви се е да качите в профила си снимка, която след време да решите да изтриете, защото смятате, че е вече неподходяща или ви злепоставя по някякъв начин? Ако си мислите, че щом сте я премахнали от сайта, веднъж за винаги сте се отървали от нея – лъжете се. Защото, както се оказва, Facebook пазят снимки, смятани за изтрити, вече повече от три години.Facebook все още не са изтрили от сървърите си снимките, които потребители са поискали да премахнат вече три години, след като им беше обърнато внимание върху проблема. От компанията признаха в петък, че системата им за съхранение на качвано съдържание „не винаги изтрива снимките в разумни срокове, дори и те веднага да изчезват от сайта“, съобщават ArsTechnica Също така те успокояват, че в момента се приключва работата по нова система, която ще ускори процеса. През това време снимките, за които потребителите на социалната мрежа мислят, че вече не съществуват, остават достъпни за разглеждане чрез директна връзка.

 „Изтритите“ снимки никога не изчезват

През 2009г. беше установено, че „изтрити“ снимки във Facebook продължават да бъдат достъпни за разглеждане, ако се използва директната връзка към тях. Потребителите, които имат основателна причина да се „отърват“ от някоя снимка в профила си – от притеснения за проблеми с работодателя си до възможна семейна драма, вече не могат да бъдат напълно спокойни. Уличаващите фотоси все още съществуват в сървърите на компанията. От компанията коментират тези притеснения, че работят с партньорите си в мрежата за доставка на съдържание за намаляване на времето, за което подобни подсигуряващи копия съществуват. Но след година „изтритите“ изображения са все още там.

 Нещата не са се променили и в 2012 г.

След поредното потвърждение, че информацията, която се води за премахната все още е достъпна на сървърите на Facebook, от онлайн-изданието Ars се свързаха с компанията за да поискат обяснения. Говорителят Фредерик Уоленс тогава обяснява, че задържаните на сървърите им снимки са „заседнали“ в старата система, която изглежда, никога не е работила както трябва.  По думите му компанията продължава да работи по новата система, която ще ги изтрие най-много след месец и половина.

„Работим здраво, за да гарантираме, че с новата система снимките ще бъдат изтривани до 45 дни, след като е получена заявката за премахване“ – обяснява говорителят на Facebook. „Работата е почти завършена и има още само малък процент от стари снимки на потребителите, които изчакват да бъдат прехвърлени към новата система. Очакваме този процес да приключи до месец-два и тогава ще потвърдим прехвърлянето и ще изключим цялото старо съдържание.“Накратко, ще изминат поне месец-два, докато от Facebook изтрият напълно старите снимки. Но дотогава те все още ще бъдат достъпни чрез директната връзка и все още ще могат да създават проблеми на хората, които са ги махнали преди години. Трудно е да се повярва, че подобен проблем съществува в съвременния динамичен свят, без да бъде решен вече няколко години. Остава да се надяваме на коректността и отговорното поведение на Facebook в бъдеще.

http://www.digital.bg