Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

„Артистът” е големият печеливш в нощта на Оскарите

Френският ням чернобял филм „Артистът” спечели три от четирите големи Оскара на филмовата академия на САЩ – за най-добър филм, най- добър актьор и най-добър режисьор. Лентата спечели общо пет статуетки. Жан Дюжардин спечели „Оскар” за най-добър актьор за участието си във филма „Артистът”, като така се превърна в първия французин, който е печели престижната награда в категорията за актьор. Сред конкурентите на Дюжардин за наградата бяха Демиан Бишир в „По-добър живот”, Джордж Клуни в „Потомците”, Брад Пит в „Кешбол” и Гари Олдман в „Дама, поп, асо, шпионин”.Немият филм „Артистът” спечели „Оскар” и за най-добър филм, увенчавайки триумфалното си участие на тазгодишното раздаване на награди на филмовата академия на САЩ. Френският чернобял филм победи осемте си конкуренти в надпреварата за най-значимата награда сред Оскарите – „Боен кон”, „Артистът”, „Кешбол”, „Потомците”, „Дървото на живота”, „Полунощ в Париж”, „Изобретението на Хюго”, „Ужасно силно и адски близо”Французинът Мишел Азанависиюс взе награда „Оскар” за най- добър режисьор за филма „Артистът”, на церемонията по връчването на наградите на Академията.Режисьорът, който е на 44 години, триумфира над ветераните, включително Мартин Скорсезе и Уди Алън. „В момента аз съм най-щастливият режисьор в света”, заяви Азанависиюс в благодарствената си реч.

Актрисата Мерил Стрийп спечели „Оскар” за най-добра женска роля, за участието й във филма „Желязната лейди”. На 84-та церемония по раздаването на наградите на филмовата академия на САЩ номинираните в категорията бяха: Глен Клоуз в „Алберт Нобс”, Виола Дейвис в „Южнячки”, Руни Мара в „Момичето с драконовата татуировка”, Мерил Стрийп „Желязната лейди”, Мишел Уилямс „Една седмица с Мерилин”.Кристофър Плъмър ознаменува продължителната си кариера в неделя с дългоочакван „Оскар”, за най- добра поддържаща мъжка роля за персонажа си във филма „Новобранци”. Актьорът играе боледуващ вдовец, който признава, че е хомосексуалист. Повече от 40 години след главната му роля в „Звукът на музиката” канадският ветеран и един от най-разпознаваемите актьори най- накрая спечели признанието на Академията.

Октавия Спенсър спечели „Оскар” за най-добра поддържаща роля за образа си на бъбрива, симпатична прислужница, която с нежелание разказва своята история във филма „Южнячки”.Спенсър успя да се пребори с Беренис Бежо в “Артистът”, Джесика Честейн в “Южнячки”, Мелиса Маккарти в „Шаферки” и Джанет Мактир в “Албер Нобс”.ранският филм „Надер и Симин: Развод”, напрегната семейна драма, в неделя отнесе у дома „Оскар” за най- добър чуждоезичен филм, след като спечели поредица от други награди за сезона.Филмът отбеляза триумф над белгийския „Булхед”, „Бележка под линия” (Израел), “В мрака” (Полша), и „Мосю Лазар” (Канада).

focus-radio.net