Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Софи Маринова: Всеки, който чуе обичам те ще пусне по 1 смс

Софи Маринова не се отказва лесно. Тази година тя отново участва на българския финал за „Евровизия“, след като зад гърба си вече има два опита.Първият от тях бе през 2005 година, когато със Слави Трифонов бяха подготвили баладата „Единствени“. Тогава обаче група „Кафе“ имаше мощна „SMS“ подкрепа, което спъна участието на Софи и Слави.Пред 2007-а Софи отново се яви на конкурса. Този път с друг дуетен партньор – Устата. Двамата изпяха парчето „Я твоя“. Същата година победители в България станаха Елица и Стунджи, които представиха страната ни в Хелзинки с песента „Вода“.Сега Софи е решила да опита сама. Тази година тя представи парчето „Love Inlimited“ („Любов без граници“), в което произнася на няколко езика най-силните слова – „Обичам те“. Певицата се представи подобаващо на полуфинала и успя да се класира за финала на „Евровизия“, който е на 29 февруари.

– Софи, защо реши и тази година да участваш на Евровизия?

Знаете, че не е трудо да ме накарате да участвам на „Евровизия“. За трети път се явявам. Аз тази песен я имах от близо 1 година и с моя продуцент Крум се чухме да мислим, какво да я правим. Та музиката е на Ясен Козев и на едно момче Крум и се чудехме въобще за какво да служи тази песен. И изведнъж Крум вика: „Айде сега в „Евровизия“ да участваш“. И аз викам: „Е, едвам ме нави“.

– Тъй като самата ти вече няколко пъти участваш, смяташ ли, че тази година ще има нещо нагласено?

Не, не мисля, че ще има нагласено, защото от публиката зависи изцяло и мисля вече, че е време аз да отида да представя България. А и песента ми е хубава, аз на много езици казвам „Обичам те“. Въобще има история песента, вече пък да не говоря, че си имаме и зала тука, където, ако дойде „Евровизия“, има къде да се осъществи.

– Говори се, че тази година ти и Десислава сте фаворитките. Притесняваш ли се специално от Деси, като конкуренция?

Разбира се, че се притеснявам. Десислава също е много добър изпълнител, а и песента й е много хубава. Доколкото знам сега, не че да се хвалиме, но ДесиСлава и аз сме най-големите имена и борбата наистина е между нея и мен.

– Смяташ ли, че тя би могла да открадне гласовете на попфолк аудиторията?

Разбира се, как. Деси също е много добър изпълнител. Всеки си има фенове и аз за това казвам нека да отиде най-добрата песен, да представим България добре и да докараме „Евровизия“ тука в България.

– След като двете с нея се класирахте на финала, в едно интервю Цецо Елвиса каза, че „Чалгата превзема и „Евровизия“. Какво би му отговорила?

– Е, какво бих му отговорила. Вие пък ме сравнявате с Цецо пък нас певиците. Това е много смешно вече. Този пък ми е най-малко критерий… Цецо Елвиса, какво е казал.

– Значи не го приемаш, като конкуренция?

– Разбира се.

– Ти самата усети ли по време на Гала вечерта на полуфинала да има някакво негативно отношения към вас двете с Деси от страна на останалите участници?

– Честно да ти кажа всички са много положително настроени и всички се забавляваме. Аз мисля, че когато нещо се получи самите вие журналистите го правите, както сега ти не ми задаваш положителни въпроси, а ме питаш за тоя и за ония. Не говориш за мен.

– Ти самата имаш ли си нкой твой личен фаворит от останалите участници?

– Не, нямам. Моята песен си ми е фаворит.

– В песента ти пееш „Обичам те“ на няколко езика. Защо реши така?

– Това го коментирахме и аз и моят продуцент Крум, и текстописката Дони Василева. Решихме на много езици „обичам те“, защото сега на английски, ако пея ще съм много смешна. Затова така решихме да използваме тия думи – „яхабиби“, „жутем“, „текиеро“… и въобще, ако отида в чужбина, там, като си чуе всеки думичката „обичам те“, ще пуснат по 1 смс. Всичко пак е с цел направено. Дано да се получи.

– Посветена ли е на някого тази песен?

– На всички хора по Земята. Мога да пожелая на всички да се обичат. Знаете, че любовта е най-хубавото нещо.

– Ти самата на кого казваш „Обичам те“?

На Лоренцо (нейния син – бел. ред) постоянно казвам, че го обичам.

– Има ли Софи вече нов мъж до себе си?

Не искам аз да го търся, защото правя само грешки. Чакам любовта да ме намери. Дано тази година да ми се сбъдне.

http://hotnews.bg