Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Остава рискът за живота на Багата

Стабилизирано е състоянието на бореца Благой Иванов – Багата, който беше намушкан с нож в неделя при сбиване в столичен клуб, но все още има опасност за живота на спортиста. Благой Иванов – Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Багата е с прободна рана под мишницата, която стига до сърцето. Инцидентът е станал на столичната улица „Граф Игнатиев“ 12 в бар „Айс“. В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата. Доц. д-р Стоян Миланов, началник на централна реанимация в „Пирогов“, съобщи, че е преодоляно шоковото състояние на тежко ранения Благой Иванов. Пациентът остава на командно дишане. Очакват се усложнения вследствие на нараняването с нож. Остава и критичното му състояние. Багата претърпя 6-часова операция.

25-годишният Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Багата стана популярен през 2008 година, когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава – руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания „Bellator“. В ММА боевете Багата няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител. 23-годишният софиянец Д. С. – Дъмпела е задържан за 24 часа във връзка с нападението над Благой Иванов – Багата. Софийска градска прокуратура ще се произнесе дали задържаният ще остане в ареста за 72 часа. Разследващият екип работи за установяване на съпричастността му към извършеното деяние. Разпитани са още трима души, присъствали в заведението по време на свадата между двете компании.

Предстои провеждането на необходимите процесуално-следствени действия и след приключването им материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор. Продължава работата за установяване на други очевидци на инцидента, както и на други участници в сбиването. Дъмпела е криминално проявен – през 2008 година е регистриран за изнудване на територията на Трето районно управление, през 2009 година е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на неистински документи – в колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са неистински. Нападението над Благой Иванов – Багата е изцяло криминален случай, който е провокиран и под въздействието на алкохол, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. До инцидента се стигнало след сблъсък на две групи, които са искали да покажат, кой е по-силен, каза Цветанов.

bgnes.com