Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Найденов затваря вратичката „млечен продукт“

Глобите за нарушения по отношение на храните трябва да бъдат драстични, мерките – драконовски. Това коментира в ефира на БНТ министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.Според него големите глоби ще имат респектиращ ефект. „За един производител 500 лева може да са нищо, но 10 хил. лева глоба вече са нещо“, допълни той. Угрозата при следващо нарушение да бъде затворено производството вече ще даде ефект.Глобите вече веднъж са били вдигнати, но това не се е оказало достатъчно, призна Найденов. В кухните на лъскави ресторанти все още се откриват храни с изтекъл срок на годност. Това в курортите, например, би навредило на имиджа на страната.

Готвят се и промени, според които вратичката „млечен продукт“ за производителите, които влагат палмово масло в млякото и сиренето, ще бъде затворена. Тези продукти няма да могат да носят нито името „мляко“ или „сирене“, нито да изпишат „млечен продукт“ на опаковките.“Да мислят как ще кръстят своя продукт“, коментира още министърът. Той обясни, че палмовото масло е значително по-евтино от животинските мазнини, но то вреди на здравето на хората.

В ефира на БНТ Найденов коментира още и наболелия проблем с бонусите. Няма система, по която министрите да вземат бонуси. Парите, които се дават и излизат в момента – се дават пари за извънреден труд, при извънредни условия, категоричен беше министърът.Той посочи за пример работата на ветеринарните екипи, които работеха извънредно при наводненията в село Бисер. Те са получили по една заплата за усилията, които са положили. Тези пари са от Фонд „Работна заплата“.В нашето управление е видно – всеки взел бонуси, става въпрос за ръководители, които не могат да обяснят защо са получили тези пари, си отива. По време на Тройната коалиция няма такива.

inews.bg