Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Иван Павлович Неумивайкин:Половината болести ще се излекуват с вода

Проф. Иван Павлович Неумивайкин е доктор на медицинските науки в Русия, военен лекар. В продължение на 30 години е отговарял за здравето на космонавтите. Лауреат е на много награди, водещ народен лечител в Русия, ръководител на лечебен център. Проф. Неумивайкин прави скандални заключения, които поставят под съмнение няколко от утвърдените медицински доказателства и твърдения.

Проф. Неумивайкин, каква е същността на новата посока в медицината, по която вие работите? 

– Тази посока е основана, първо – на личната отговорност на Всеки човек за собственото му здраве и Второ – на използване законите на физиологията, по които функционира човешкият организъм. Днешната медицина не прилага и не се придържа към тези закони, въпреки че без тях не може да се излекува каквото и да било заболяване. Сега сякаш се предпочита да се дават луди пари за скъпи лекарства и вносна апаратура.

На нас ни трябваха 20 години борба, за да узаконим народната медицина. Но и в момента по телевизията показват как е невъзможно човек да се излекува от болестта на Паркинсон. Въпреки че много лекари разбират как точно стоят нещата. Проблемът е в това, че никой не Желае да променя системата. Изучават се болести като тази на Паркинсон и множествена склероза. Аз ще заявя на целия свят, че такива болести няма.

– Няма болест на Паркинсон? А какво е тогава? 

– Съществува болестно състояние – основно на стомашно-чревния тракт. Тези болни са със запек по 10-15 дни, червата им не функционират. А това е тежко отравяне, по-лошо от Чернобил. И докато работата на червата не се нормализира, нищо не може да се направи за тези болни. Официалната медицина не е излекувала нито един от тях А при нас тези хора след 2-3 месеца вече ходят на пазар, ръцете им не треперят. Мен са ме обвинявали в използване на неразрешени лекарства и едва ли не ме изкараха престъпник. Аз обаче издадох книга, озаглавена „Пътят за избавяне от болести, които не съществуват. Хипертония. Диабет.“Хипертония няма. Това, което наричат тежка хипертония, се лекува за 2-3 месеца. А що се отнася до диабета, ще ви препоръчам новата си книга „Диабетът: митове и реалност“. Как да кажа, че има диабет, когато няма такъв?

– Но нали 300 милиона души в целия свят страдат от това, задстомашната жлеза не изработва инсулин… 

– Задстомашната жлеза е труженик. При нас дори съществува обществена организация „Прощавай диабет“. 2 седмици – и диабет няма! Само се прави физкултура около един час всеки ден. Но, и още нещичко… Тялото – това е твоят мотор, твоята машина. По-добре се занимавай с нея, отколкото да страдаш. Диабетиците трябва да отделят особено голямо внимание на краката си. Там е цялата система. Посети занятията, а след това бъди така добър да си ги правиш сам у дома.

– И ще се изработва инсулин? 

– Разбира се! Всичко това е физиология. Нужно е там, вътре в нашия организъм, да се създадат човешки условия за Живота на клетките. Вижте само с какво тъпчат децата сега – всички тези сладкиши, кока-коли и пр.На 3-4 ГОДИНИ детето вече има диабет.На нас ни е нужна само тази захар, която се образува като краен продукт от преработването на храната. А от сегашните нови продукти захарта в кръвта веднага се покачва, задстомашната Жлеза е принудена да изработва повече инсулин. Но докога трябва да я насилваме?

– А казват, че дори при кърмачетата може да се открие диабет… 

– Това е от родителите, от майката. Но не в смисъла на наследственост. Наследствени заболявания, освен шизофрения, хемофилия и алкохолизъм, няма. Когато майката е била бременна, е яла повече излишни неща и ето – у детето се развива диабет. Предразположеност, разбира се, съществува, но, образно казано, при равни условия. Ако детето Живее по същия начин както родителите си – в смисъл начин на живот и хранене, болестта ще се появи точно на този фон. В нашия център са идвали цели семейства с диабет – бабата, майката, бащата, но детето няма диабет.Възрастните са разбрали каква е същността на диабета и са се постарали детето им да живее по друг начин – повече физкултура, закаляване, здравословно хранене, консумация на полезни продукти като моркови и т.н. А захар – само по големи празници и на рождения ден. И диабет няма.

– А знаете ли, че се оказва, че няма и рак?

– Извинете, но кое тогава наричаме рак?

– Състояние, до което неграмотните хора сами са се докарали. Човек преминава границата на «затлачване» на организма с мръсотия. Аз, с помощта на рамки или по дъговата обвивка на окото, определям степента на това замърсяване за 5 минути. Условно казано, ако мръсотията в организма е 35 процента, човек може да има язва, перфорация или възпаление. Но когато тя вече е 36, 37, 38 процента, аз казвам: ако днес все още няма онкологична проява, утре или вдругиден ще има. В мръсотия клетката не може да съществува нормално, тя започва да мутира. Когато масата на тези клетки превиши критичната точка, както при ядрен взрив, вече нищо не може да се направи. И ето това се нарича метастази.

Как да се справим с тази мръсотия?

– Ненапразно съм написал, че днес половината болести могат да се излекуват само с вода. Хората престанаха да пият вода, особено по-възрастните. А трябва да се пие минимум литър и половина, два, през лятото дори по три литра вода на ден. А може и повече. Чистата вода – това е електролит, това е енергия и информация, която тя носи. Защо бабите баят на водата – шепнат й добри и хубави думи и от това тя започва да работи? Тази информация, заключена във водата, започва да работи. Ако човек пие малко вода, кръвта се сгъстява и сърцето не може да я изтласква нормално… Това е природен закон, който днес официалната медицина изцяло игнорира. А къде е сърцето? Аз точно това и написах: оказва се, че сърцето е в петите.

– В какъв смисъл?

– В смисъла на капилярите. Ако капилярите работят лошо, а и сърцето не може да изтласка сгъстената кръв, тя се натрупва в големите кръвоносни съдове, кръвното налягане се повишава и… ето ви хипертония.

– А защо капилярите работят лошо?

Защото се намират в мускулите. Затова трябва да се прави физкултура, гимнастика, движения. Гимнастиката е задължителна всеки ден. Ако днес вие не отделите поне половин час за гимнастика, този ден за вас е загубен. В случая възрастта не играе никаква роля, за възрастните хора това дори е много важно. Разбира се, могат да се направят изключения. Примерно, не можете да пропуснете някакво събитие или среща. Но след това отново трябва да подновите системата си. В момента всичко се разделя на съставни части. Но ако разглеждаме човека на ниво цялостен организъм, излиза, че заболявания просто няма. Например една болест като витилигото се излекува за 2-3 месеца, наред с други заболявания. Просто чрез прочистване на организма.

http://blog.zepir.com/