Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

В Русия арестуваха над 500 противници на Путин

Руските вътрешни войски са задържали вчера (5 март) над 500 протестиращи, включително опозиционния лидер Алексей Навални, по време на митинги, оспорващи законността на победата на Владимир Путин във вчерашните президентски избори, съобщава Reuters.Опозиционните лидери заявиха, че са събрали 20 000 души на Пушкинския площад в Москва с призив за нови избори и отваряне на политическата система, изработена от Путин през 12-те години, откакто е на власт.

„Те ни ограбиха“, заяви пред множеството 35-годишният антикорупционен блогър Навални, преди да бъде арестуван. „Ние сме властта“, провикна се той на фона на възгласи: „Русия без Путин“ и „Путин е крадец“.

Три часа по-късно Навални бе освободен. Останалите арестувани също са освободени, съобщи „Интерфакс“. Съставени им били протоколи за административни нарушения, според руското МВР.  Лидерите на опозицията заявиха, че задържаните са били между 500 и хиляда, но според твърденията на полицията броят им е 250, уточнява БТА.Според полицията в митинга са участвали 14 000 души.Американският посланик в Русия Майкъл Макфол написа в Twitter, че арестите са обезпокояващи и че свободата на словото и събиранията са универсални ценности.

http://inews.bg