Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Божинов: Ще викам за Спортинг срещу Манчестър Сити

Тази седмица португалският гранд Спортинг (Лисабон) се изправя срещу Манчестър Сити в първи осминафинален сблъсък от турнира Лига Европа. Срещата ше бъде с по-особен заряд за българския нападател Валери Божинов, който е играл и в двата клуба.Божинов започна настоящия сезон като футболист на Спортинг, но през януари „лъвовете“ го дадоха под наем на италианския Лече. При „гражданите“ пък Валери се подвизаваше в периода 2007 – 2009 година.“Разбира се, че ще викам за Спортинг. Сега съм футболист на Спортинг, така че е по-логично да съм за тях. Искам отборът ми да спечели с цялото си сърце. Манчестър Сити е велик отбор, но в живота всичко е възможно“, каза 26-годишният български национал в интервю за португалското издание Record.

„Играл съм в Сити, но отборът, в който бях аз, е много по-различен от сегашния. Има много нови играчи. Това, което мога да кажа на бившите си съотборници е, че те са силни и ако имат необходимата доза късмет и в двата мача, то те могат да ни елиминират. Спортинг също е страхотен отбор и разполага с много качествени футболисти“, коментира Божинов.

„Имам още четири години до изтичането на договора си със Спортинг. Гледам всичките мачове на отбора или ги следя в Интернет. Старая се винаги да съм близо до тима.Надявам се Спортинг да отстрани Сити, да спечели Купата на Португалия и да завърши на трето място в първенството. Знам, че това ще бъде трудно, но с новия треньор отборът изглежда по-агресивен. Са Пинто притежава голяма харизма“, завърши Валери Божинов.

http://inews.bg