Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

10 неща, които не бива да правите при обзавеждане на дома си

Има много книги и списания, които илюстрират различни стилове на обзавеждане, които можете да използвате в дома си, но има и някои неща, които не бива да правите и които трябва да запомните, когато обзавеждате. Чувствайте се свободни да изразите себе си по креативен начин, когато декорирате дома си, но имайте предвид тези няколко съвета и ще избегнете някои от капаните, които могат да се окажат пагубни за цялостния ефект от усилията, които сте вложили.

Не избирайте първо цвета на боята
Вече на пазара са достъпни почти безкраен брой цветове бои и в много магазини можете да си закупите дори цвят по поръчка, съобразен с каквато материя или предмет им занесете. Много по-трудно е обаче да намерите диван, който да изглежда добре с цвета на боята, който вече сте закупили, отколкото да изберете цвят боя, който да изглежда добре с вече избран диван. Освен ако не използвате неутрален цвят за стените, избирането първо на боя ще ограничи вариантите ви за мебели.

Не пренебрегвайте естествения фокус на стаята
Ако имате стая с естествена точка на фокус в нея като камина или голям прозорец, подчертайте фокуса вместо да го пренебрегвате. Ако не подчертаете естествения фокус на стаята, ще пропуснете възможността за много привлекателни дизайни.

Не всичко трябва да си съответства
Стаите, където всичко е перфектно съчетано понякога са малко скучни. Вместо това работете върху цветова гама, която включва няколко съчетаващи се основни цвята, комбинирани с няколко неутрални тона. Използвайки на тази цветова гама като основа, можете да комбинирате различни стилове мебели и аксесоари, които взаимно се допълват, но не си съответстват. Можете да добавяте и други стилове, за да създадете интересен еклектичен вид.

Не разполагайте всички мебели с гръб към стените
Не слагайте всички мебели с гръб към стените, освен ако не сте наистина ограничени откъм размера или формата на стаята. Вместо това направете различни интересни групи мебели в различни части на стаята – това ще придаде топъл и по-гостоприемен облик.

Не правете сложни пътеки
Винаги планирайте стаята така, че да има удобен начин за придвижване през нея. Не правете странни ъгли и препятствия. Свободната пътека ще накара стаята да изглежда с по-добър дизайн и по-просторна.

Не слагайте прекалено много дребни фигурки и украшения
Личните аксесоари и спомени могат да придадат приятна атмосфера в стаята, но използването на прекалено много малки декоративни предмети и украшения ще създаде представа за претрупване и безпорядък.

Не слагайте мебели и аксесоари, които не се използват
Всичко, което използвате за декорирането на стаята трябва да е в нея с определена цел и причина – дали защото е полезно или защото особено го харесвате и го намирате за привлекателно. Използването на по-малко предмети в една стая е често по-ефективният подход.

Не използвайте цветове и предмети, които “се бият”
Еклектичните декорации могат да бъдат забавни и стилни, но някои цветове и стилове просто не изглеждат добре заедно. Избягвайте да слагате на едно и също място предмети, които не си подхождат и правят стаята непривлекателна.

Не купувайте мебели и аксесоари единствено на базата на цените
Недейте винаги да купувате най-евтиното. В много случаи е по-добре да отложите поръчката докато съберете достатъчно пари, за да си позволите предмет с по-добро качество, особено ако става дума за нещо, което ще бъде използвано много – като диван например.

Не позволявайте на другите да диктуват как да обзавеждате
Освен ако не живеете сами, несъмнено ще трябва да координирате своите предпочитания за обзавеждане с поне още един човек. Но никога не позволявайте някой друг изцяло да ви влияе, когато взимате решения за декорирането.

http://www.tia.bg/