Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Станишев е наглец за бонусите и се прави, че не разбира

Дянков се научи – преди казвахме, че той не дава пари, а сега той казва, че Борисов не дава пари. Това коментира премиерът Бойко Борисов в ефира на „Нова Телевизия“ по повод изявленията на финансовия министър, че премиерът е“стиснат“ и не дава пари за бонуси.Той призна, че по отношение на бонусите е действал популистки. При тези ниски заплати, които получават, да ги карам да върнат тези пари е популизъм, заяви премиерът и допълни: „Когато някой отиде в Европа командировъчните са 20-30 евро. Това е жив популизъм“, обясни премиерът и допълни, че всеки, който е бил в Брюксел знае, че тези пари не стигат за „една баница“, но е така е прието и от 22 години е така.Премиерът коментира, че няма как да знае кой е получил допълнителни пари – в министерствата непрекъснато текат комисии и обсъждания, така че от тях може да се получават допълнителни средства. Бойко Борисов обаче припомни, че при идването си на власт е заявил на своите министри, че пари от тяхната работа в правителството няма да изкарат пари. Те са дошли за кауза и няма да получават пари, заяви той.Тези които „изшикалкавиха“ с бонусите ползваха тезата на Ахмед Доган вчера. Аз казах, че министрите и зам.-министрите няма да взимат пари от бордове, но се оказа, че има 51 начина, по които могат допълнително да се вземат пари и 52 закона, по които да се оправдаеш, заяви още премиерът.За него хонорарът на Ахмед Доган също трябва да бъде върнат, защото той е бил на много висока длъжност от министрите – той е мандатоносител, т.е той определя кой е да е министър.

Борисов коментира и думите на Сергей Станишев, че правителството лъже за бонусите за последните години „герберчетата“ са получи над 120 млн. лева. По време на управлението на Станишев всички получиха бонуси, най-много са получили пенсионерите, обясни бившият премиер на България.“Един голям наглец е това. Трябваше към пенсионерите да прибави и онкоболните, за да наглостта му блесне на челото“, заяви Борисов. В последното заседание на правителството на Станишев пенсиите бяха вдигнати и в най-голямата криза ние платихме 1 млрд. лева за по-високите заплати, разпалено обясни премиерът.Той не отрече, че са раздадени 120 млн. лева, но обясни, че това са на хора във всички нива, които работят и са заслужили тези пари. Борисов отрече неговото правителство да е направило чистка и да е назначил „некадърни герберчета“. „120 млн. лева са раздадени от министерствата на хората, които работят там. На тази администрация, която очакваме да ни заведе в Европа“.

„Въпросът е министрите, зам.-министрите, началниците на политическите кабинети, т.е тези, които идват и си отиват с един премиер, да върнат те парите“, обясни Борисов. Има бонуси от по 900 хил. лева за членове от предишното правителство, коментира още премиерът, но отказа да обяви имена, защото са го „предупредили, че може да го съдят, ако разкрие личните им данни“.

Борисов отказа да коментира кой му е по-удобен опонент, визирайки битката за лидерството в БСП, но допълни, че иска „да идва и да си отива този Конгрес, защото те полудяват“. Станишев иначе е нормален, интелигентен човек, допълни още премиерът. „Заради този конгрес те не знаят какво говорят“, допълни още той.Борисов не пропусна да поздрави и жените по случай Международния ден на жената. Българската жена е в много неравностойно положение спрямо мъжа. Тя работи, гледа деца, върти домакинства и като направи кариера, по-добра от мъжа, се чувства виновна заради „онзи вкъщи, който мрънка, че не е оценен“. Това заяви още премиерът. Той обаче не можа да посочи на коя жена ще подари цвете за днешния 8 март.

http://inews.bg/