Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

До седмица може да имаме нов здравен министър

Премиерът Бойко Борисов до седмица ще вземе решение дали да смени здравния министър Стефан Константинов, допуснал необосновано повишение на цените на лекарствата.  Министър-председателят е възложил няколко проверки и е събрал куп документи, въз основа на които ще прецени дали Константинов е знаел какви са цените на лекарствата и дали е бил длъжен да ги знае.По същото време здравният министър обясни, че оторизираната от него да отговаря за лекарствената политика зам.-министър Гергана Павлова не го е информирала, че има проблем с цените.Здравният министър Стефан Константинов съобщи, че е подал сигнал до главния прокурор заради договорите за лекарства, сключени от НЗОК през миналата година.

Парламентарната комисия по здравеопазване ще изслуша днес министър Стефан Константинов относно възможните механизми за намаляване на цените на лекарствените продукти, заплащани с публични средства в аптечната мрежа.

Имаме си здравен министър, постът не е овакантен – с тези думи пък председателят на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова коментира слуховете, че ще замени д-р Стефан Константинов начело на здравното ведомство. Пред „Хоризонт“ Атанасова отрече някой да е водил с нея разговори за заемане на поста. По думите й само премиерът може да каже клати ли се столът на здравния министър.Слуховете за разклатеното доверие в Стефан Константинов се появиха след скандалите за бонусите в здравната каса и в подопечното му ведомство, и последвалите разкрития за завишени цени на лекарствата.

actualno.com