Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

В Бургаско 12 плажа се дават под наем на половин цена

За 12 плажа в Бургаска област е обявена процедура за отдаването им под наем, съобщи областният управител на Бургас Константин Гребенаров пред радио „Фокус“.Това са все плажове, които областната администрация е получила от регионалното министерство с право да ги отдава под наем.До края на месеца могат да се закупят документи и да се изпращат оферти за участие в търга.Това са плажове, които през последните две години са останали без стопани и за които са проведени всички търгове, при които цената на отдаването им е била 100%, после е била намалена на 30, а след това и на 50%. Сега те също ще се отдават под наем на цена минус 50%.

„От тези 12 плажа по-голям интерес представлява Бургаският централен плаж, но миналата година, когато община Бургас го стопанисваше, отзивите бяха много добри. Още когато плажът бе предоставен на общината обаче, имаше опция ако има интерес към плажа, за него отново да бъде обявена процедура. За плажа в Крайморие също има обявен интерес. За плажа Атанасовска коса също бе обявен интерес, но в последния момент от МРРБ спряха процедурата, тъй като в резултат на морската буря имаше нанесени щети и сега се прави ново заснемане на плажа. Към Попския плаж на Царево също има интерес”, посочи Гребенаров.

Областният управител се надявал поне за 2-3 плажа да бъде намерен стопанин. Ако обаче не се намерят такива, според областния управител едва ли ще има нови търгове, тъй като нито цената ще е по-ниска, нито пък самите условия.“В интерес на истината винаги е имало неохраняеми плажове и такива, които да не представляват интерес, тъй като са на труднодостъпни места или пък са каменисти и няма брегова ивица. Има разбира се и много хора, които не искат да ходят на охраняеми плажове, а на такива, които са без контрол. Областна администрация заедно с общините ще сложи табели там, където останат безстопанствени плажове и неохраняеми”, посочи още областният управител на Бургас.Миналата година безстопанствените плажове в Бургаско са били около 24, но през годината на определени плажове им изтичаха договорите и за тях трябваше да се провеждат нови процедури. Гребенаров се надява това лято неохраняемите плажове в региона да са 10-15, което било добра цифра, тъй като общо те са над 100.

http://inews.bg/