Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Трагедия в Швейцария: 22 деца загинаха при автобусна катастрофа

28 души, от които 22 деца, загинаха снощи при катастрофа на белгийски автобус в град Сиер, кантон Вале в Южна Швейцария, съобщи местната полиция.Според първоначалните информации това е най-тежкият пътен инцидент, ставал някога на швейцарски път. Автобусът, който пътувал към Сион, се ударил в стена на тунел на магистралата между източния и западния вход на град Сиер, предаде БГНЕС.Автобусът излязъл от траекторията си по неизвестна засега причина и се ударил в стената на тунела. В автобуса пътували 52 души – ученици от два класа, които идвали от градовете Ломел и Хеверле във Фландрия.

Децата се връщали от ваканция в ски курорта Вал д`Анивие и се готвели да се завърнат в Белгия. Двамата шофьори са загинали при катастрофата. Ранените са настанени в четири болници във Вале. На пресконференция рано тази сутрин началникът на полицията във Вале заяви, че става въпрос за „безпрецедентна трагедия“.Дори спасителите, които са претръпнали, бяха разстроени, допълни той. „Тази драма ще разстрои цяла Белгия“, заяви посланикът на страната в Швейцария Ян Ликс, цитиран от агенция ATS. Всички жертви идвали от две провинции във фламандската част на Белгия – Брабан и Лимбург. „Никога не съм преживявал подобно нещо. Мащабът на катастрофата е труден за осмисляне…, за момента съм съсредоточен върху практическите аспекти. Емоциите ще дойдат при срещите с близките“, допълни посланикът.

Очаква се много от тях да пристигнат във Вале. Те ще имат на разположение психолози, които да им помогнат да преодолеят шока. Премиерът на правителството на кантон Вале Жак Мели изрази „огромната си тъга“ и „дълбоко вълнение“. Той изказа съболезнования на близките на жертвите и благодари на спасителите, които работили „при много трудни условия“.Според главния лекар на Кантоналната спасителна организация във Вале Жан-Пиер Деларз, всички спасители били шокирани от преживяното.

http://europe.actualno.com