Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Денят на истината за отборите от Манчестър

Тази вечер футболните отбори от град Манчестър излизат в решителни битки относно бъдещето си в Лига Европа.Преди седмицата тези два тима разочароваха своите привърженици след като записаха неприятни загуби. Манчестър Юнайтед отстъпи на своя „Олд Трафорд“ от Атлетик Билбао с 2:3 в епичен мач, докато Манчестър Сити загуби с минималното 1:0 от Спортинг в Португалия.Това означава, че и двата тима имат нужда от победа поне с два гола разлика, освен ако не повторят същите резултати от първия мач.Още повече, след страхотната победа на Челси вчера отборите от Манчестър ще искат да защитят своите позиции на номер 1 и номер 2 в английската Висша лига – което е смятано за най-доброто първенство.

20:00 ч    Атлетик Билбао – Манчестър Юнайтед – БНТ 1

Баските сътвориха истински спектакъл на „Олд Трафорд“ и ако някой е очаквал лесно да се предадат е останал силно разочарован.Футболистите на Атлетико показаха непримирим дух, който водеше отбора далеч от дома. Това примерно липсваше на тима на Наполи вчера срещу Челси на „Стамфорд Бридж“ . Италианците изиграха перфектен мач като домакини, но се изложиха като гости.Баските пък са известни със своята крепост на „Сан Мамес“, където отбора има 6 победи 5 равенства и само 2 загуби в Примера Дивисион. Атлетик не показва голяма стабилност в първенството като именно загубите като гост и равенствата като домакин го оставят на позиция под местата за евротурниритеОтборът на Манчестър Юнайтед показа в предишната фаза на турнира, че може да загуби с 1:2 от Аякс на „Олд Трафорд“, но преди това си беше осигурил победа с 2:0 на „Амстердам Арина“. Сега ще е много по-различно защото Атлетик има солидна преднина и ще разчита на най-доброто, с което разполага – контра атаката.Големият плюс за гостите от Манчестър Юнйатед е завръщането в игра на Антонио Валенсия. Рио Фърдинанд и Джони Еванс ще са в центъра на защитата. Проблемите в тима се свързват с контузените Нани, Фил Джоунс и Андресон.

Феновете на „червените дяволи“ се надяват Уейн Рууни отново да има своя ден и да покаже доброто си взаимодействие с Ашли Йънг. По всичко личи, че Димитър Бербатов отново ще пропусне този мач въпреки че пътува с отбора за Билбао, но в групата са още Ернандес, Уелбек и Рууни.Манчестър Юнайтед не веднъж е показал през последните години, че е способен на всякакви обрати особено в европейските клубни турнири. Изобщо ако отбора покаже най-доброто от себе си трудно ще бъде спрян по пътя за следващата фаза.Все пак може би най-силното оръжие на Атлетик Билбао е треньорът Марсело Биелса, който възроди играта на отбора и тя отново радва привържениците. Биелса успява да изисква максимума от Муниаин, Де Маркос и Йоренте.Връщането на Хави Мартинес от дефанзивен халф в защитник се превърна в успешна идея. Атлетик са само на 4 точки от зона Шампионска лига и ще играе финал за Купата на Краля срещу Барселона.Философията на треньора Биелса е, че неговия тим трябва да играе добре и да притежава топката ако иска да постига успехи. Именно красивата игра на водения от него Чили впечатли на Мондиал 2010 в ЮАР. Аржентинският наставник подчерта, че в никакъв случай не обмисля дефанзивен подход в срещата, което означава празник за феновете.Добрата новина за Биелса е, че звездата на тима Фернандо Йоренте премина вчера успешно медицинските тестове и ще бъде на линия за мача с Юнайтед.

22:05 ч.  Манчестър Сити – Спортинг Лисабон – btv Action

Отборът на Манчестър Сити навлезе в много неприятнa серия в заключителната част на първенството и европейските клубни турнири. „Гражданите“ изпуснаха водачеството в Премиършип и изостават с 0:1 от Спортинг в първия двубой от 1/8 финалите в Лига Европа.Спортинг бе в много сериозна криза, но изглежда с назначаването на новия треньор Рикардо Са Пинто във футболистите има повече увереност.В тима на Манчестър Сити знаят как се бележат много голове в един мач и това ще трябва да бъде основната им цел тази вечер. В предишната фаза на турнира „гражданите“ разбиха на своя стадион по-силния португалски тим на Порто и изглеждат уверени в успеха. Спортинг обаче ще бъдат много съсредоточени и ще дебнат всяка възможност за гол, който може да се окаже много ценен.

Очаква се Манчини да заложи на Балотели, Агуеро и Джеко. Мениджърът съобщи вчера, че ще разчита на Карлос Тевес през уикенда срещу, което може да му даде повече свобода да разчита на всички нападатели срещу Спортинг.Манчини се надява, че след загубата от Суонси през уикенда неговите футболисти ще бъдат още по-гладни за победа. Той обаче признава, че винаги е изпитвал проблеми срещу португалските отбори, защото знаят как да задържат топката и да се защитават добре.Наставникът на Спортинг очаква масиран натиск в първите минути от страна на домакините. Са Пинто иска от играчите да покажат същата игра от първия мач, която им донесе минимална победа и всички да играят на максимум. Все пак португалецът е оптимист, че неговите футболисти няма да го подведат.

http://inews.bg