Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 12.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Стотинка по стотинка…

В условията на икономическа криза всяко семейство, независимо от нивото на доходите си, може би е добре да се замисли как да изразходва семейния бюджет по-разумно. Предлагаме ви няколко съвета как да придобиете този навик.

Пазарувайте в Интернет.
Това е особено актуално за техниката. В реалните магазини вие ще платите не само за стоката, но за наема на помещението. Интернет магазините ще ви помогнат да икономисате пари. Не забравяйте да проверявате за издаването на гаранция.

Използвайте услугите на туристическите агенции.
Ако се готвите да пътувате, разгледайте сайтовете на различните туристически агенции. Много от тях предлагат намаления – малки, но приятни.

Откажете цигарите.
Ако пушите, крайно време е да се избавите от този вреден навик. Пресметнете колко пари месечно харчите за цигари и помислете колко полезни неща бихте могли да си купувате с тези средства – особено при очакваното драстично увеличение на цените на цигарите.

Направете ревизия на сметките си.
Ако всеки месец плащате абонамент за фитнес, а ходите рядко там, по-добре се откажете от абонамента и си плащайте на посещение.

Все още има и библиотеки!
Ако обичате да четете и харчите много пари за нови книги, вие можете да се запишете в библиотека, да си купувате книги на старо или да четете от Интернет. Купувайте си само тези книги, които смятате че ще искате да прочетете отново.

Не прекалявайте с разпродажбите!
Старайте се да пазарувате предимно по време на разпродажби – в условията на финансова криза това е доста разумно. Но не прекалявайте: въздържайте се от закупуването на всяка великолепна пола или чанта, които се изпречат пред погледа ви. Купувайте само това, което наистина ви е необходимо. Избягвайте пазаруването под влиянието на импулса – често тези вещи само заемат излишно място в гардероба и никога не излизат от него.

Абонирайте се!
Ако четете списания, които нямат онлайн вариант, абонирайте се за тях и по този начин ще икономисате малко пари. Освен това някои списания правят и различни подаръци на своите абонати. Но не се абонирайте за списанието само заради подаръка!

Продайте ненужните си вещи!
Продавайте вещите, които не ви трябват. С помощта на Интернет и специалните сайтове вие можете много лесно да публикувате своите обяви. Защо да не спечелите малко пари, продавайки почти нова дреха, която не носите, техника, която вече на използвате или книги, които не четете? Отървавайки се от тях вие ще отворите в дома си място за нови вещи, които ще ви донесат повече радост.

tia.bg