Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Десислава Атанасова и Делян Добрев се заклеха

Десислава Атанасова и Делян Добрев вече и де юре са новите министри съответно на здравеопазването и на икономиката, енергетиката и туризма.Атанасова  сменя на поста Стефан Константинов, а Добрев – Трайчо Трайков. Двамата положиха клетва в Народното събрание, съобщи БТА.Делян Добрев беше избран за министър от 119 депутати от общо гласували 161 народни представители. 42-ма народни представители бяха против. За новия здравен министър Десислава Атанасова 120 народни представители,  а 46-ма бяха против.

Атанасова беше избрана при повторно гласуване, тъй като при първото независимият депутат Георги Терзийски заяви, че друг депутат бил натиснал ръката му да гласува против волята му.“Синята коалиция“ не участва във вота, а БСП, ДПС и „Атака“ бяха против Атанасова да става здравен министър. ГЕРБ и 19 независими депутати бяха „за“, като Георги Терзийски беше „против“.

Във вота за Делян Добрев не участваха „Атака“ и „Синята коалиция“. ГЕРБ и 19 независими народни представители подкрепиха Добрев, БСП,  ДПС и един независим гласуваха „против“.В проекторешенията за смяната на Стефан Константинов и Трайчо Трайков единствено се посочва, че двамата са подали оставки. Персоналните промени в правителството, в отсъствието на министър-председателя Бойко Борисов, представи вицепремиерът Симеон Дянков.Зам.-председателят на парламентарната група на БСП и министър на икономиката и енергетиката в правителството на тройната коалиция Петър Димитров обясни отрицателния си вот за смяната на министъра на икономиката, енергетиката и туризма така. „Най-малкото, което трябва да направите, е да си сложите черни лентички“, обърна се Димитров към народните представители от ГЕРБ. „Гласувах против, защото министрите днес си понесоха наказанието. Къде е този, който е отговорен за тези смени.”Преди гласуването на новия министър в изказването си от парламентарната трибуна Петър Димитров заяви: „Целта на новия икономически министър ще е да достигне нивото на тройната коалиция. Ще бъде голям успех, ако го постигнете.“

http://inews.bg