Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Показваме съкровищата си на CNN и Ройтерс

Да покажем Чудесата на България на света и да поканим журналисти от водещи медии, за да разберат в Европа и отвъд океана каква история, култура и природни забележителности има в страната ни. Това призова шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин по време на дискусията за избор на нови обекти за ЮНЕСКО, организирана от в. „Стандарт“. Главният редактор на вестника обяви старта на кампанията „Чудесата на България“ 2 днес.

Ще перем чаршафите и ще въртим чевермета, а държавата и кметовете да платят самолетните билети и така с общи усилия да развием културния туризъм, призова Рагин. Заедно с колегите ми археолози сме готови да бъдем лични безплатни гидове на представителите на медиите, да покажем паметниците и да им разкажем историята ни.

Това обеща от своя страна и професор Николай Овчаров. Сред поканените водещи медии ще са представители на CNN, Ройтерс, Нешънъл Джиографик и Дискавъри. Имаме готовност да ги посрещнем във всеки един регион, да им покажем чудесата, да ги нагостим и да им демонстрираме народни обичаи, заяви Рагин. Трябва да се обединим, защото сме силни, когато сме заедно, категоричен бе шефът на хотелиерите.

http://society.actualno.com/