Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Борисов: В днешно време няма значение дали премиерът е мъж или жена

Аз мисля, че госпожа Ренета Инджова всички много добре я познават, единствената жена премиер досега, не че има значение в днешно време дали е мъж или жена премиерът.Това заявява на последното заседание на правителството, което се проведе в сряда в Кюстендил. Коментарът му е по повод номинацията на бившия министър – председател Ренета Инджова за шеф на Националния статистически институт. Борисов напомня на министрите, че той е съдействал на предшественичката й Марияна Коцева да замине на “отговорна работа” в Европа.

„Госпожа Ренета Инджова е един доста независим човек с добра репутация, с много опит, а статистиката е именно място, където никой не би трябвало да има съмнение за данните, които се изнасят, максимално обективни, точно така, както науката казва. И в това отношение в политическа партия ГЕРБ бяхме категорични, че ще й предложим този пост“, казва още премиерът.

След това Борисов се спира и на темата за промените в правителството след уволнението на министрите на икономиката и на здравеопазването Трайчо Трайков и Стефан Константинов. “Да честитим на новите министри Делян Добрев и Десислава Атанасова. Въпреки нежеланието на БСП и ДПС да пуснат старите, са гласували 120 на 46, така че вече МИЕТ има министър Делян Добрев, а Министерството на здравеопазването – министър Десислава Атанасова”, казва премиерът.На заседанието присъстват кметове от Кюстендилска област. Борисов ги подканя да кажат какви проблеми имат общините им и как правителството може да помогне за разрешаването им. Кметът на Кюстендил Петър Паунов иска съдействие на централната власт за довършване на инфраструктурните проекти в областта на културата. Паунов се спира на недовършената художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора”. Проектът бил финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие”. Бойко Борисов разпорежда на главния секретар на Министерски съвет Росен Желязков да проучи въпроса. Кметът на Община Рила Георги Кабзималски повдига въпроса за участието на общинската администрация при провеждане на проверки за заявените земеделски земи от фермерите. Борисов му отговаря: Но нали тези крави не ги карате първо на единия баир да ги броят, после ги прекарвате на другия баир. Ние не стигнахме до тези крути мерки по тази причина!”

blitz.bg