Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кой ще наследи номер 9 в Манчестър Юнайтед?

След вече обявената раздяла на Димитър Бербатов с Манчестър Юнайтед, медиите в Англия започнаха търсенето на човекa, който ще замени българския нападател на „Олд Трафорд”.Причината е, че последната голяма покупка на сър Алекс Фъргюсън, подходяща да носи фланелката с номер 9, бе именно благоевградчанинът, дошъл от Тотнъм през лятото на 2008 година срещу рекордната за клуба сума от ?30.75 милиона.През април 2010 година Фърги плати 8 млн. паунда за никому неизвестния дотогава мексиканец Хавиер Ернандес, а впоследствие „Грахчето” измести Берба от стартовия състав на Юнайтед и понастоящем е сред титулярите в предни позиции.Другото новото име в нападението на тима през последните няколко години е Майкъл Оуен, който дойде със свободен трансфер, след като Нюкасъл изпадна от елита, но е преследван от травми и най-вероятно ще последва Митко, напускайки „Театъра на мечтите”. Бившият стрелец на Ливърпул и Реал (Мадрид) получи едногодишен договор през миналия сезон, но в края на този контрактът му ще изтече и по всичко личи, че няма да бъде подновен.Така в предни позиции ще останат Уейн Рууни и Чичарито Ернандес, подкрепяни от продукта на ДЮШ Даниел Уелбек, който все по-често намира място на терена след успешния си минал сезон под наем в Съндърланд.Сър Алекс обаче винаги е казвал, че иска да има четирима класни нападатели в тима си, както бе през 1999 година, когато той и неговите възпитници постигнаха знаменития требъл.Затова е и очевидно, че след напускането на Бербатов и Оуен нападателната мощ на отбора ще се нуждае от подсилване, макар към момента други двама офанзивни футболисти, търсещи място в Манчестър – Кико Македа и Бебе, да играят под наем в други тимове.Така че е почти сигурно, че Фъргюсън ще посегне към трансферите и през лятото на „Олд Трафорд” ще пристигне нов стрелец.

Ето и петте най-вероятни имена с най-голям шанс да акостират в Манчестър:

Младата звезда – Леандро Дамиао (22 г.)

Бразилецът определено разполага с исканата от Алекс Фъргюсън скорост, за да пасне идеално на стила на Юнайтед. Младокът е висок и може да играе добре както с глава, така и с крака, тъй като е надарен с достатъчно технически качества. Той има на сметката си 52 гола в 86 мача за Интернасионал, но е оценяван на най-малко 25 млн. паунда от своя клуб. Сумата не е непосилна за английските шампиони, но преди това те трябва да си отговорят на въпроса дали Дамиао ще може се приспособи успешно към футбола в Англия.

Джокерът – Гонзало Игуаин (24 г.)

Аржентинецът не спира да бележи за Реал (Мадрид), но присъствието на Карим Бензема и Кристиано Роналдо на терена означава, че той сяда на пейката, а това надали е по вкуса на един млад и доказан реализатор. В тази връзка Игуаин ще бъде сравнително лесно убеден да напусне „Бернабеу”, но по последни информации Манчестър Сити също следи ситуацията около него. Латиноамериканецът обаче разполага с всички необходими качества, за да заиграе на „Олд Трафорд” и би струвал между 20 и 25 млн. паунда на сър Алекс Фъргюсън.

Доказаният голмайстор – Демба Ба (26 г.)

Стрелецът на Нюкасъл игра във Франция, Белгия и Германия преди да се присъедини към Уест Хем, за който вкара 7 гола в 12 мача. След изпадането на „чуковете” от елита обаче Ба стана свободен агент и премина при джордитата, а през този месец бе определен за най-добро ново попълнение от мениджърите във Висшата лига. Причината – 16 гола в 23 мача за Нюкасъл, между които два за успеха с 3:0 точно над Манчестър Юнайтед. Роденият във Франция национал на Сенегал ще излезе сравнително евтино на „червените дяволи”, тъй като има клауза за откупуване на стойност 10 млн. паунда.

Стрелецът в разцвета на силите си – Фернандо Йоренте (27 г.)

Манчестър Юнайтед изпита на гърба си силата и мощта на стрелеца, който вкара за Атлетик (Билбао) на „Олд Трафорд”, а после се разписа с красиво воле и на „Сан Мамес”, допринасяйки за отстраняването на „червените дяволи” от Лига Европа. През настоящата кампания Йоренте доказва, че се намира в най-добрата футболна възраст, защото се наслаждава на рекорден откъм попадения спрямо изиграни мачове сезон за баските.
Към момента специалистите го оценяват на 17,5 млн. паунда.

http://www.club.bg/