Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.02.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Как Изтокът гледа на младостта и красотата

В съвременната козметика все по-често се използват източноазиатските методи. Народите от Далечния изток наистина си имат свои уникални тайни за запазване на красотата и младостта.Замисляли ли сте се например защо в Китай почти няма хора с тегло над нормата? Населението на тази страна се придържа към правилата за здравословно хранене “по китайски”.

• Първо – предпочита се растителната храна.
• Второ – ако сутрин не се ограничавате в храната, през деня е важно да не преяждате, а вечер да не се нахранвате.
• Трето – повечето китайци ядат само два пъти дневно и не похапват нищо между отделните хранения. Вечер те приемат съвсем малко храна, като главно пият чай или вино.

За основен признак на женската красота китайците смятат здравата, гладка и светла кожа. Според традиционната медицина в региона, за постигането на този резултат трябва да се употребяват повече кисели продукти: лимони, кисели ябълки и т.н. А средствата за грижа за кожата (кремове, маски и т.н.) трябва да се избират индивидуално в зависимост от типа кожа и възрастта на жената. Трите най-важни условия за здраве и красота според китайците са: правилното хранене, редовното физическо натоварване и… масажът.

http://www.zdrave.bg