Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Григор Димитров записа най-сериозния успех в кариерата си

Григор Димитров постигна най-сериозния успех в своята кариера до този момент, след като тази вечер младият българин победи с 6-3 2-6 6-4 световния №7 Томаш Бердих в мач от третия кръг на Мастърса в Маями. По този начин Димитров записа първа победа в ATP турнир над тенисист от Топ 10 на световния мъжки тенис, като за първи път се класира и за четвърти кръг на надпревара от този ранг.В четвъртия кръг съперник на Гришо ще бъде втората ракета на Сърбия Янко Типсаревич, който днес надделя с 6-4 5-7 6-2 над украинеца Александър Долгополов. Досега Григор Димитров и Янко Типсаревич са играли два мача помежду си, като сърбинът има записани две победи. С успешното си представяне в Маями Гришо завоюва 90 точки за световната ранглиста на ATP, които ще го върнат сред първите 100 на мъжкия тенис.

До днес Григор Димитров и Томаш Бердих се бяха срещали само два пъти, като балансът бе равен – по една победа. През 2009 година Гришо изненадващо победи чеха на турнира в Ротердам, постигайки най-сериозната си победа до този момент, но в началото на тази година Бердих взе реванш по време на отборната надпревара „Хопман Къп“. Официално обаче балансът бе 1-0 в полза на Димитров, тъй като „Хопман Къп“ не влиза в графата официален турнир на ATP.

Двубоят в Маями започна с размяна на геймове, като при 2-1 българинът имаше възможност да пробие сервиса на Бердих, но чехът задържа подаването си. Последва нова размяна на геймове за 3-3, а при 4-3 за Григор се стигна и до най-важния момент в първата част.Хасковлията проби подаването на Бердих и дръпна с 5-3, а след това и вече сервираше за спечелване на първия сет. Димитров се възползва от третия си сетпойнт и заслужено поведе с 1-0, взимайки аванс пред световния №7.

Вторият сет не започна никак добре за младия българин, който допусна пробив още в първото си подаване. Чехът набързо поведе с 2-0, а липсата на грешки от негова страна доведе и до 5-2 в полза на световния №7, което насочи мача към решаващ трети сет. При 2-5 Гришо вече сервираше за оставане в сета, но Бердих отново проби подаването на хасковлията, изравнявайки резултата в отделните части – 1-1.Подобно на първата част, финалният трети сет започна с размяна на геймове, като двамата тенисисти бяха стабилни и сигурни при подаването си. Балансът след първите четири гейма бе 2-2, като последва и нова размяна за 3-3. В тези моменти обаче се забеляза, че Гришо видимо изпитва физически проблеми, за което говореха и израженията по лицето му.Бердих за пореден път взе подаването си и поведе с 4-3, а по всичко изглеждаше, че младият българин изпитва болки в областта на кръста. Въпреки това, Гришо се пребори за успех в осмия гейм и отново възстанови равенството за 4-4. В следващия гейм Димитров достигна до възможност за пробив и се възползва чудесно от нея, като при 5-4 вече сервираше за спечелване на мача.Във финалния десети гейм Григор не успя да оползотвори първия си мачбол, но при втория българинът изчака нова грешка на Бердих и грабна исторически за него успех с 2-1 сета.

http://inews.bg