Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.02.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Колко струва един Facebook фен?

Facebook се превръща в гореща платформа за реклама. Всички по-големи компании имат фен страници, а в социалната мрежа има около 800 милиона фена, което прави Facebook по-ценен канал за реклама дори от Google.Проучване на DDB и OpinionWay показва, че хората купуват с 36% повече от компании, на които са фенове във Facebook.Това кара компаниите да събират фенове като луди. Колко струва един фен в мрежата?Има няколко начина за набавяне на фенове, пише Investopedia. В САЩ компаниите плащат между 15 цента и 1 долар за фен. Някои марки не са лесни за промотиране и за тях цената достига 1.20 долара.

Всяка фирма има два основни канала за привличана на фенове – като сами полагат усилия за разработване на страниците си или като наемат агенция за това.Много марки успяват лесно да установят истински диалог с клиентите си. Андрю Шрадж, съосновател на Money Crashers Personal Finance обяснява защо неговата компания не е наела агенция. „Първо, ние нямахме бюджет за това и второ – справяме се добре и сами.“ Страницата им се поддържа от водещ техен автор, който се старае да я обновява с креативни и полезни постове. Това е много важно за създаване на лоялна фен база.Те раздават малки награди и се стараят статусите им да съдържат полезна информация. Тези две неща са много важни – не ставайте досадни!

Вторият начин е да наемете агенция или консултант, за да разработи страницата ви. Работата на агенцията ще е да пуска интересни за вашата таргет група статуси и да организира промоции. Тези агенции искат хонорар от около 1000-5000 долара, като обещават да докарат хиляди фенове в страницата ви. Освен че ви таксуват с около 1 долар за фен те искат тези пари предварително. Някои агенции са по-успешни, други по-малко. Ако не сте доволни от работата им обаче е много трудно да си поискате парите обратно.

Имайте предвид, че това да надуете фен базата си не е гаранция за ръст в продажбите. Лоялните фенове – тези, които купуват продукта ви редовно струват много повече от 1 долар, така че се стремете да привличате такива, съветва Investopedia.Facebook се превръща в гореща платформа за реклама. Всички по-големи компании имат фен страници, а в социалната мрежа има около 800 милиона фена, което прави Facebook по-ценен канал за реклама дори от Google.Проучване на DDB и OpinionWay показва, че хората купуват с 36% повече от компании, на които са фенове във Facebook.Това кара компаниите да събират фенове като луди. Колко струва един фен в мрежата?Има няколко начина за набавяне на фенове, пише Investopedia.

В САЩ компаниите плащат между 15 цента и 1 долар за фен. Някои марки не са лесни за промотиране и за тях цената достига 1.20 долара.Всяка фирма има два основни канала за привличана на фенове – като сами полагат усилия за разработване на страниците си или като наемат агенция за това.Много марки успяват лесно да установят истински диалог с клиентите си. Андрю Шрадж, съосновател на Money Crashers Personal Finance обяснява защо неговата компания не е наела агенция. „Първо, ние нямахме бюджет за това и второ – справяме се добре и сами.“ Страницата им се поддържа от водещ техен автор, който се старае да я обновява с креативни и полезни постове. Това е много важно за създаване на лоялна фен база.Те раздават малки награди и се стараят статусите им да съдържат полезна информация. Тези две неща са много важни – не ставайте досадни!Вторият начин е да наемете агенция или консултант, за да разработи страницата ви. Работата на агенцията ще е да пуска интересни за вашата таргет група статуси и да организира промоции. Тези агенции искат хонорар от около 1000-5000 долара, като обещават да докарат хиляди фенове в страницата ви. Освен че ви таксуват с около 1 долар за фен те искат тези пари предварително. Някои агенции са по-успешни, други по-малко. Ако не сте доволни от работата им обаче е много трудно да си поискате парите обратно.Имайте предвид, че това да надуете фен базата си не е гаранция за ръст в продажбите. Лоялните фенове – тези, които купуват продукта ви редовно струват много повече от 1 долар, така че се стремете да привличате такива, съветва Investopedia.

http://profit.bg/