Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Париж изпревари Лондон и вече е дестинация номер 1 за инвестиции в имоти в Европа

Париж е изпреварил Лондон и от второто полугодие на 2011 г. е дестинация номер 1 за инвестиции в имоти в Европа, показват данни на консултантската компания CB Richard Ellis (CBRE), цитирани от онлайн изданието propertyguru.com.sg.През последното тримесечие на миналата година инвестиционната активност във френската столица изключително се е засилила, основно заради временното данъчно облекчение при сделките с бизнес имоти на публичните фондове и нуждата на някои инвеститори от ликвидност. Обемът на сделките през второто полугодие е достигнал 7,9 млрд. евро, посочват от компанията.

Като цяло във Франция инвестициите в имоти възлизат на 6,5 млрд. евро през последните три месеца на миналата година, което е най-високият оборот от третото тримесечие на 2007 г., сочи още статистиката.Изключително силна е била инвестиционната активност на пазара на офиси в Централен Париж. Обемът на сделките в офис сегмента възлиза на 3 млрд. евро през четвъртото тримесечие на миналата година.

В последните години обаче експертите наблюдават, че ръстът на инвестициите в офиси в столицата на Франция е традиционен за последните три месеца на годината и в началото на следващата се наблюдават спадове. Очаква се тази тенденция да е валидна и за първото тримесечие на настоящата година.Инвестициите в Централен Лондон през втората половина на миналата година достигат 7,8 млрд. евро. Инвестиционната активност за периода е била идентична с активността от първото полугодие, но значително по-слаба в сравнение с периода юли-декември 2010 г., посочват експертите.

Инвестициите в имоти във Великобритания като цяло достигат 8,3 млрд. евро през последното тримесечие на миналата година.Другите най-добри инвестиционни дестинации в Европа са Мюнхен, Франкфурт и Берлин. Сред предпочитаните места за инвестиции в имоти влиза и Хамбург, покочват консултантите.В топ 10 на най-добрите дестинации за инвестиции в имоти в Европа се нареждат още Стокхолм, Осло и Копенхаген, които привличат чужди инвеститори от Австралия и Канада.От Централна и Източна Европа най-добрите инвестиционни дестинации са Москва и Варшава. Директните инвестиции в бизнес имоти в целия регион възлизат на 62,9 млрд. евро през второто полугодие на миналата година.Общо за Европа обемът на инвестициите през миналата година достига 118 млрд. евро, което е ръст от 7 на сто спрямо 2010 г.По думите на Джонатан Хъл от CBRE доверието на инвеститорите е силно повлияно от икономическата ситуация в Европа, но въпреки това Париж и Централен Лондон остават в кръга на техните интереси. “Ръстът на чуждите инвестиции са доказателство за трайната привлекателност на двата ключови за Европа пазари”, коментира Хъл.

http://www.investor.bg/