Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ПК по “Собственост и стопанство” взе следните решения

1. Дава съгласие за подписване на анекси към договори за наем на магазини № 1, 2, 3, 4 находящи се в гр. Варна. ул. “Андрей Сахаров” № 1.

2. Дава съгласие за подписване на анекси към Договори за безвъзмездно право на ползване на спортната база от спортните клубове описани в предложението със срок до влизане в сила на „Наредбата за реда и условията за безвъзмездно ползване на общинската спортна база от Варненските спортни клубове”.

3. Одобрява актуализация на „Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2012 г.”.

4. Приема промяна в Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди на гражданите, настаняване и продажба на общински жилища.

5. Приема промяна на Устава на „Пазари” ЕАД, като досегашния текст на разпоредбата се заличава и вместо него се приема следния текст: „Съветът на директорите може да заседава и да взема решения, ако присъстват най-малко половината от членовете му лично или представлявани от друг член на Съвета. Никой присъствааш член не може да представлява повече от един отсъстващ.“

6. Одобрява пазарна оценка в размер на 80 хил.лв. и учредява безвъзмездно право на строеж на Българска православна църква за изграждане на храм „Св.Йоан Рилски“ върху поземлен имот, находящ се на ул. „Любен Каравелов“, гр. Варна.

7. Одобрява пазарна оценка в размер на 37 080 лв. и взема решение за провеждане на публичен търг за ПИ 10135.5545.3620, находят се в гр. Варна, м-ст “Зеленика”.

8. Одобрява пазарна оценка в размер на 174 хил.лв. и взема решение за провеждане на публичен търг за ПИ № 10135.3513.332, находящ се в гр. Варна. ул. „Чинар” № 37.

9. Одобрява пазарна оценка в размер на 52 600 лв. и взема решение за провеждане на публичен търг за ПИ 10135.4510.459, находящ се в гр, Варна. Западна промишлена зона, кв. 20.

10. Одобрява пазарна оценка в размер на 25 хил.лв. и взема решение за провеждане на публичен търг за УПИ, находящ се Б с. Тополи, ул. „Йордан Николов” № 42.

11. Одобрява пазарна оценка в размер на 30 200 лв. и взема решение за провеждане на публичен търг за УПИ, находящ се в с. Звездица, ул. „Вега“.

12. Дава съгласие на ДКЦ „Свети Иван Рилски – Аспарухово-Варна” ЕООД за продажба на ДМА.

13. Упълномощава представителя на Община Варна в Общото събрание на съдружниците на ВиК – Варна да участва в Общоъо събрание на съдружнижите на Дружеството, насрочено за 30.03.2012 г. Да участва в разисканията и да гласува, както намери за добре с оглед защитата на интересите на Община Варна. На следващо заседание на ОбС – Варна да внесе доклад относно взетите по време на Общото събрание решения.

14. Дава съгласие за сключване на анекс към договор с „Варна холдинг“ ООД, сключен с Община Варна през 2008 г. Анексът се сключва с цел обезопасяване сградата на блок 108 на бул. “Владислав Варненчик”, съгласно разпоредба на РДНСК.

http://vlastta.com/