Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 09.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Световноизвестни хореографи на лов за таланти у нас

Танцьор от MTV-предаването Fashionably Loud (Крисчън вон Хауръд), звезда от Бродуей (Маркъс Галанте), финалистка от прослушване на Лейди Гага (Андреа Бър), балетист от една от най-добри танцови компании зад океана (Никълъс Аде) и преподавател по тай масаж с 20-годишен опит (Дебра Робинсън) ще бъдат в България от Цветница до Великден за „Танцовата работилница 2012″ (Dance It! 2012), която ще се проведе в Музикалния театър и в Дерида Денс ЦентърТе ще изберат стипендианти сред най-талантливите участници за интензивно лятно обучение в известни американски танцови училища и компании.“Танцова работилница“ е международен културен проект на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ и се осъществява основно с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Посолството на САЩ в България осигурява 2 допълнителни стипендии за участие в работилницата за млади таланти в неравностойно положениеКрисчън вон Хауърд ще преподава модерен танц по време на „Танцова работилница 2012“ на мястото на вече обявената Соня Докинс. Той е участвал като танцьор в предаването Fashionably Loud, в което манекени дефилират с модели на едни от най-екстравагантните модни икони, докато легенди от световната музикална сцена свирят на живо свои култови парчета за фон.

Роденят в Хавай вон Хауърд има още куп любопитни участия в телевизията, в музикалните театри и на специализирани изложения в САЩ и Япония. Изпълнител, танцьор и хореограф със световна репутация, той е и щатен преподавател в някои от най-видните танцови учебни заведения, институции и фестивали в САЩ и Европа, сред които емблематичният Alvin Ailey American Dance Center и Columbia College.Освен това е и артистичен директор на компанията за съвременен танц Von Howard Project (VHP), която отстоява идеята, че танцът не може да бъде ограничаван в рамките на един стил или дисциплина и че бъдещето на сценичните изкуства е в тяхното интердисциплирано взаимодействие.На младите български таланти ще преподава и един от най-изявените творци на бродуейския джаз – Маркъс Галанте.

Г-н Галанте е певец, танцьор, актьор и хореограф с уникален опит, постигнал световно признание в две съвсем различни техники – класическия балет и бродуйския джаз. Той е възпитаник на легендарния Джордж Баланчин (един от най-известните хореографи на 20-ти век, работил в тясно сътрудничество с Игор Стравински и съосновател на New York City Ballet).Участниците в „Танцова работилница 2012″ ще усвоят тънкостите на хип-хоп LA style (стил Лос Анджелис) от Андреа Бър, финалистка в прослушването на Лейди Гага и ученичка на хореографа на Майкъл Джексън – Даниел Круз (също преподавател в предишни издания на „Танцовата работилница“).Най-скорошното постижение на Андреа Бър е сътрудничеството й с Риана в X-Factor във връзка със световната премиера на „We Found Love“. Към момента тя работи в студиото за хип-хоп Debbie Reynolds в Лос Анджелис, а миналата година в продължение на 6 месеца преподава танци и изнася концерти в Китай.Това са само част от атрактивните имена на американската танцова сцена, които ще работят съвместно с участниците в „Танцова работилница 2012“.

http://www.club.bg/