Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Най-странните афродизиаци за мъжете

1. Twitter. Понякога са необходими само 140 знака в едно съобщение, за да накарат мъжа да гори от желание. Едно проучване от 2011г.  на уебсайта за запознанства OKCupid открило, че членовете, които „туитвали“ поне веднъж на ден, били два пъти по-склонни да мастурбират редовно от останалите мъже в сайта. Въпреки че няма официално изследване да потвърди научно тези резултати, психологът Кат Ван Кърк (Kat Van Kirk) подозира, че това се дължи на визуалните стимули, на които са изложени мъжете, изкарващи много време пред компютъра.

2. Тиквен пай. В едно проучване на Центъра по миризми и вкусове в Чикаго, изследователите тествали ефекта на 24 миризми върху нивото на възбуда у мъжа. Според главния изследовател д-р Алан Хърш, възбуждащ аромат номер едно се оказала комбинацията от лавандула и тиквен пай, която силно увеличавала притока на кръв в пениса на изследваните мъже. На второ място бил ароматът на ванилия, а на трето – на ягода.

3. Икономиката. Излиза, че тежките времена за мъжките финансови възможности нямат негативен ефект върху желанието за секс. Според експерименти, проведени в Канзас, отливът на удоволствие от материалните придобивки, провокира прилив на удоволствието, идващо от най-древните ни инстинкти.Още в праисторически времена, недоимъкът не е спирал, а дори е засилвал мъжкото желанието за „секс за една нощ“.

4. Страхът. В едно изследване на Университета в Британска Колумбия, изследователите пратили красива жена да помоли две групи мъже да попълнят въпросници. Мъжете от първата група се намирали на къс, стабилен мост, а другата група мъже – на дълъг, висящ мост, където трептенията се усещат доста силно. Мъжете и на двете локации били еднакво склонни да спрат да отговорят на въпросите на красивата жена, но мъжете на по-опасния мост дали по-сексуални отговори и били 5 пъти по-склонни да се обадят на жената след експеримента. С други думи, страхът действа възбуждащо на мъжете, дори и ако са изправени пред смъртта.

5. Червеният цвят. Отдавна си знаем, че това е цветът на страстта. Но ето и научното потвърждение: проучване, публикувано през 2008 г. в „Журнал за личността и социална психология“ (Journal of Personality and Social Psychology), показва категорични резултати за начина, по който мъжете възприемат жените облечени в червено. Участниците в изследването трябвало да оценяват сексапила на жените в предоставените им снимки. Облечените в червено жени получили най-висока оценка в сравнение с останалите, избрали други цветове.Най-убедителното доказателство за силата на червения цвят бил фактът, че същите жени, които мъжете виждали първо в аления цвят, след това се появявали на следващи снимки, но в различен цвят и този път –  оставали пренебрегнати от участниците.

http://www.tialoto.bg