Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Започва изграждането на централния пешеходен ринг във Варна

Пешеходният ринг ще има за цел да осигури безпрепятствен достъп на гражданите и гостите на морската столица до най-значителните културно-исторически ценности на града. Първият етап ще бъде пешеходна зона с обща дължина 2300 метра от входа на Морската градина, покрай хотел „Черно море“, по бул. „Княз Борис I” до хотел „Мусала“, а оттам по ул. „Преслав“ и ул. „Сан Стефано“ до бул. „Приморски“, където маршрутът стига своята изходна точка. По-значителните обекти по трасето на ринга и в близост до него са Катедралата, Историческият музей, църквата „Св. Никола”, Градската галерия, Музеят на Възраждането, Театърът, Римските терми, Аквариумът и др.
Рингът дава лесен достъп и до Градската художествена галерия, Драматичния театър, Римските терми, Музея на Възраждането, Военноморския музей, Музея на медицината, Аквариума, а също и до множество паметници на архитектурата.

През тази година Община Варна ще финансира приоритетно от бюджета за 2012 г. обновяването на инфраструктурата, осигуряването на пешеходна зона и освежаването на фасадите на сградите по улиците „Преслав“ и „Сан Стефано“. Пaралелно с това Община Варна ще търси възможности за изграждането на подземни паркинги в района на ринга по инициативата JESSICA. Проектът е изключително важен, защото така ще се даде възможност на туристите обхождайки ринга да посетят културните забележителности на Варна. Реализацията на проекта е огромна крачка в усилията да привлечем туристите от курортните комплекси да посетят Варна и ще има значителен принос за вливането на допълнителни средства в икономиката на града ни.