Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

SkilleR има сериознa приятелка

Ако името Александър Деянов не ви говори нищо, няма как да не сте чували за SkilleR. Това е момчето, което издава странни звуци с уста – на скърцаща врата, преминаващ влак или барабан. Чаровникът е бийтбокс чудото, отвяло конкуренцията на състезанието Beatbox Battle World Championship 2012 в Германия.На финала нашето момче, по-известно като Бързата уста на Изтока, се изправи в пряк двубой срещу представителя на Франция Alem. В битка, продължила повече от десет часа, българинът елиминира шампионите на Англия, Германия, Швейцария, Унгария, Холандия, Испания, Русия, Япония, Китай, Република Корея, Индонезия, Малайзия. В състезанието участваха представители на повече от 70 държави.

Това е втората световна шампионска титла по бийтбокс за Деянов, след като миналата година той спечели първенството в Базел. „Беше много трудно, особено в категорията мъже. Трябваше да се изправя срещу 90 човекаКонкуренцията беше много свирепа“, разясни за „Монитор“ шампионът.Малкият брат на певицата ЛиЛана вече трайно се е настанил в сърцата на тийнейджърките. Любителите на бийтбокс ритмите го боготворят. Музикантът изнася пърформанси на една сцена с музиканти като Shaggy, Lumidee, Outlandish, Jaba, Noha, Stereo MCs, Transglobal Underground, Foreign Beggars.„Много млади хора вече са наясно какво представлява бийтбоксът. Да, наистина това е ново явление у нас, но вече съществува и бийтбокс общество. Това е много интересна комбинация между музика и между психическа и физическа стабилност. Важно е човек да се чувства добре, да е щастлив и тогава нещата се получават,“ категоричен е братът на ЛиЛана.

Каква е обаче причината точно нашето момче да стане световен шампион? SkilleR изкарва бийтбокса извън традиционните хип-хоп влияния, като съчетава много голям спектър от стилове. „За мен е важно да правя динамични неща, не съм от хората, които се задържат на едно място. Музиката е игра. Майсторлъкът е в това по някакъв начин да изразиш ситуация или чувства със звуци. Например изправям се срещу някакво момче от Франция и трябва да му покажа, че съм по-добър от него.Това е различна комбинация от техника, мелодичност, издържливост. Също така е важно как се държиш на сцената като пасивен участник. Да не забравяме и дишането. Тренирам по седем осем часа, за да мога да съм в топформа на сцената“, разкри тайната на успеха изпълнителят.Въпреки скромната си възраст – той е едва на 22 години, умението му да изразява своята артистична личност по различен начин му спечели и престижната награда „Икар“ за най-добър музикален пърформанс в „Ноктюрно – от прахта до сиянието“ през 2011 г.

SkilleR се сблъсква с музиката едва 4-5-годишен. Излиза на сцената заедно с кака си ЛиЛана. Двамата правят кънтри дует, а първите им сценични изяви включват в репертоара си песни като Country Roads и Byе-Byе Love. Тогавашните Лили и Сашо са обикаляли заедно всички сцени и конкурси.Бащата на бъдещия бийтбоксер запалва музикалната искра у сина си. Малкият Сашко открива, че може да издава звуци с уста – имитирал коли, мотори, животни и дори анимационни герои. Френдовете от квартала много се кефели на изпълненията му и го амбицирали да открива нови възможности в този стил музика. Хип-хопът обаче така му повлиява, че Александър започва бързо да възпроизвежда звуци на барабани, китари, скречове.„Запалих се по бийтбокса през 2005 г., когато посетих едно състезание. Тогава бях на 15 години и много ме впечатли това изкуство. Мисля, че това е моето призвание,“ спомня си SkilleR. Най-голямо вдъхновение музикантът открива в любовта. Той не крие личния си живот.Има сериозна приятелка, двамата са заедно от две години. „Чувствам, че когато човекът до мен ме разбира, всичко е наред. Моята приятелка Цветина е прекрасен човек, има ми пълно доверие, както и аз на нея“, щастлив е бийтбоксерът.

lifestyle.bg