Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Домашни лекове, препоръчани от лекари

Дали имате настинка, разстроен стомах или сърбежи и обривви, лекарстовто може да се крие в кухненските ви шкафове. Вярно е, че някои домашни рецепти се оказват само „бабини деветини“, но други са се доказали във времето. Вижте кои домашни лекове са се утвърдили като полезни даже и сред лекарските среди според д-р Филип Хаген, специалист по превантивна медицина към клиникат а Mayo.

Мед. Използвайте го за малки порязвания и изгаряния, кашлица и възпалено гърло. Според едно холандско изследване той съдържа протеин наречен defensin-1, който помага за лекуването на леки до умерени изгаряния. Нанесете го върху раната и сложете бинт отгоре. Сменяйте бинта ежедневно. Ако имате и подуване, втрисане или силна болка, посетете лекар, за да ви каже дали се нуждаете и от антибиотик.

Сол. Помага при запушване на синусите и възпалено гърло. Разтворете половин чаена лъжичка нейодирана сол в чаша вода. При възпалено гърло, правете гаргара. За да изчистите синусите, трябва да намерите чистo шише от капки за нос и да впръскате течността в ноздрите. Задължително използвайте дестилирана или преварена вода и стерилизирана бутилка, за да избегнете заразяване с опасни микроби ( има случаи на хора починали след прочистване на синусите с непреварена вода, съдържаща опасен микроб).

Чай от мента. Използвайте при болки в стомаха и лошо храносмилане.Етеричното масло в листата от мента успокояват мускулите на храносмилателния тракт. Но не използвайте чай от мента, ако имате киселини и изгарящо усещане в гърдите.

Овесени ядки. Използвайте при екзема, слънчево изгаряне и възпаления на кожата. Овесът съдържа фитохимикали, които имат анти-възпалителни свойства, успокояващи сърбежа и възпалената кожа, според едно дерматологично изследване. Повечето лекари препоръчват фино смления без добавени аромати и вкусове овес, който ще намерите в аптеки и супермаркети. Разтворете финня прах в чаша вода. Налейте разтвора във вана пълна с топла вода и се потопете за 15 минути.

http://www.tialoto.bg