Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Италия в шок от смъртта на футболист на „Ливорно”

Цялата футболна общност в Италия е шокирана от вестта за смъртта на полузащитника на „Ливорно“ Пиермарио Морозини, който почина след инфаркт, получен по време на мача от Серия „Б“ срещу „Пескара“ в събота.В 31-ата минута на двубоя 25-годишният футболист изгуби съзнание и почина на път за болницата в линейката, разказва подробно днес в. „24 часа“. Заради трагичния инцидент Футболната федерация на Италия отложи всички мачове от 33-я кръг в Серия „А“ и Серия „Б“. Инцидентът става само месец, след като Фабрис Муамба от „Болтън“ колабира по време на мача за Купата на Англия срещу „Тотнъм“ на стадион „Уайт Харт Лейн“. Муамба обаче се възстановява, като вече дори ходи.Пиермарио Морозини е роден на 5 юли 1986 година в Бергамо, където започва да играе футбол в школата на местния „Аталанта“, а като професионалист дебютира в „Удинезе“ през сезон 2005/2007. Играл е още за „Виченца“, „Болоня“, „Реджина“, „Падова“, „Виченца“ и в последния му тим „Ливорно“. Той има и 18 мача за младежкия национален отбор на Италия, като е играл и за юношеските селекции на адзурите.

През кариерата си Морозини е играл и в България – пред 43 000 зрители, изпълнили Националния стадион „Васил Левски“. Това става на на 16 март 2006 година, когато халфът излиза титуляр за „Удинезе“ при гостуването на „Левски“ в реванш от турнира за Купата на УЕФА. Сините побеждават с 2:1 и се класират на 1/4-финалите.Халфът на „Удинезе“ Маурисио Исла, с който Морозини бе съотборник при фриуланите, сподели: „Пиермарио, ще бъде запомнен като прекрасен приятел и страхотен човек, най-великият от всички!“

Вицепрезидентът на „Милан“ Адриано Галиани заяви: „Това е ужасяваща новина, не знам какво да кажа. Когато сме срещнали смъртта, не можем да мислим за футбол.“ Вратарят на „Палермо“ Емилиано Вивиано написа: „Шокиран и безмълвен съм. Почивай в мир, Пиермарио!“ Халфът на „Ювентус“ Клаудио Маркизио също не остана безучастен към трагедията. „Не знам какво да кажа. Мисля за него като за приятел и колега. Не го познавах много добре, но мога да кажа, че той беше прекрасно момче. Често се срещах с него на юношеско ниво, когато бях в „Ювентус“, а той в „Аталанта“, а също и в младежките отбори. Ще ми липсваш толкова много, Пиермарио“, заяви Маркизио.