Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Супермоделите, които постигнаха успех в бизнеса

Всички знаем за проучвания, които показват, че привлекателният външен вид помага за издигането в кариерата и за по-доброто заплащане. А когато неземна красота се съчетае със съвсем приземен усет за бизнес, ето какво се получава:

Хайди Клум

Момичето в бански от Sports Illustrated, което стана ангел на Victoria’s Secret, прибра крилата в гардероба през 2010 г. след 13-годишна кариера и показа типично германска практичност. В момента Хайди Клум работи повече от всякога: води риалити шоу за дизайн в САЩ и Germany’s Next Top Model в родината си. Тя има своя ювелирна и козметична марка, две линии облекла за бременни и майки, а през 2010 г. започна сътрудничество с New Balance, с която създадоха линия спортни дрехи, продавани само в Amazon.com.

Жизел Бюндхен

Някога лице на Victoria’s Secret, съпругата на футболиста Том Брейди (американски футбол) предизвика спорове с доста крайното си заявление, че жените трябва да бъдат задължени със закон да кърмят. Извън опитите си да заявява гражданска позиция, Жизел се справя доста добре: тя е най-високоплатеният модел в света с годишна „заплата“ от 25 млн. долара на година. Има собствена марка сандали, продавана в над 80 страни. Бюндхен е и собственик на хотел Palladium Executive в Бразилия, а през 2009 г. основа фирмата за екологично чиста козметика Sejaa.

Кейт Мос

Кейт Мос, която постави началото на модата на суперслабите модели през 90-те, успя да превърне своя бохемски стил в истинска марка. Тя създаде своя линия дрехи с веригата магазини Topshop, които от 2007 г. досега са донесли 40 млн. долара.Самата Кейт Мос получи около 2 млн. долара от печалбата. Като рекламно лице на Versace, Vogue Eyewear и ювелира Дейвид Юрман, се смята, че тя печели 9 млн. долара на година, а според слуховете бизнесът на супермодела тепърва ще се развива към ювелирната и козметична индустрия.

Кейти Айрлънд

Майката на три деца, която догодина ще навърши петдесет, е най-успешният модел- предприемач. В началото на 90-те тя пуска своя линия чорапи в магазините Kmart и това е само началото. Нейната компания Kathy Ireland Worldwide печели 1.5 млрд. долара от линията си дрехи, бижута, домашни и офис мебели, козметика, поздравителни картички и какво ли още не. Кейти Айлънд е автор и на няколко детски и християнски религиозни книги.

Тайра Банкс

Бившият модел на Victoria’s Secret печели около 30 млн. долара на година от телевизионни предавания. Тайра Банкс е собственик на продуцентска компания, която пуска два сериала в най-гледаното време, а предаването America’s Next Top Model остава най-високорейтинговото предаване на телевизия CW, лиценз за излъчването на което са закупили 170 компании по света, а местни версии се излъчват в 17 страни. Тайра Банкс притежава още серия продукти с логотипа ANTM, продавани в Wal-Mart, а наскоро откри и собствен интернет магазин.

Иман

Сомалийската красавица и съпруга на Дейвид Бауи, която сега е на 56 години, започва кариерата си през 70-те, когато вниманието е приковано към синеоки блондинки. През 1994 г. тя основава своя фирма за „черна“ козметика (козметика за жени с различен от белия цвят на кожата), а десет години по-късно сключва споразумение с Procter & Gamble и сега продуктите й се продават по цял свят. Освен това Иман има свои линии мебели, стоки за дома, бижута и козметика, дрехи и аксесоари и води телевизионно шоу.

http://profit.bg